Elinkeinojen ja kuntayhteistyön edistäminen Jari Willmanin tähtäimessä

Taipalsaaren uusi, järjestyksessä kolmas, kunnanjohtaja aloitti työnsä perjantaina.

PERTTI VAHERKYLÄ

Hyvin lievä savolainen aksentti erottuu Taipalsaaren uuden kunnanjohtajan Jari Willmanin puheesta, vaikka hänen on nykyajan ihmisen tapaan hieman vaikea määritellä mistä on kotoisin. Parinkymmenen Kuopiossa vietetyn nuoruusvuoden jälkeen eri puolilla Suomea vietetyt opiskelu- ja työvuodet ovat hioneet pois savolaiset ”kienteet” ja ”vienteet” kuulumattomiin.

Vastaanotto uudella työpaikalla ei olisi voinut sujua enää aurinkoisemmin kuin perjantaina. Ehkä ensimmäisen työpäivän helle antoi myös viitteitä, että hikisiäkin työpäiviä on edessä oli ulkoilman sää millainen tahansa.

Jari Willman oli tavannut pitäjäläisiä kirkonkylän raitilla kulkiessaan ennen perjantaita. Jäätelökioskilla oli vaihdettu ajatuksia hellesään innoittamana muun muassa matkailusta.

­·Kyllähän tässä on monenlaisia yhteydenottoja jo tullut, hän toteaa. Ensimmäinen työpäivä alkoi toimiston väen ja kunnanhallituksen puheenjohtajan tapaamisella.

­·Käytännön asioita on tässä käyty läpi. Näissä hallinnollisissa asioissa on jonkin verran uutta entiseen työhön verrattuna. Muut kuntien toiminnat ja asiat ovat tuttuja entisestään.

Hän kertoo perehtyneensä kunnan tilanteeseen jo aika paljon viranhakuprosessin aikana.Suuremmat asiat ovat tiedossa ja isot investoinnit muistissa.

Taipalsaaren kehittymisen puitteet ovat hänestä hyvässä mallissa, väkiluku hieman nousussa, talousarvio toteutumassa yläkanttiin, työttömyys reilusti alle 10 prosenttia, tontteja on saatavilla ja kaunis vesistö ympärillä. ­·Myönteisiä viestejä kunnan tulevaisuudesta olen saanut niin paikallisilta henkilöiltä kuin ulkopuolisiltakin, hän sanoo. Kuntaliitoskeskustelut hän kuittaa toteamuksella, että niitähän käydään eri puolilla Suomea kaiken aikaa.

Yhteistyö

kasvaa

Johtamistavaltaan Jari Willman sanoo olevansa tiimijohtaja.

Edellisen työn peruina hän katsoo elinkeinojen kehittämistoiminnan ja kuntien sekä eri organisaatioiden yhteistyön kehittämisen olevan tärkeää. Yhteistyökysymykset nousevat tulevaisuudessa yhä enemmän esille ja niihin kunta joutuu panostamaan. Palotoimi on tässä suhteessa päällimmäisenä esimerkkinä Taipalsaarella.

Palvelujen järjestämisessä kuntien kesken tulee olemaan työsarkaa tulevaisuudessa riittämiin.

­·Yhteistyöstä saattaa saada yllättävistäkin paikoista merkittäviä säästöjä, hän huomauttaa. Pohjois-Karjalan tietotekniikan kehitys kuntien välille toi säästöjä yhteisten ohjelmien käytössä. Hellepäivä vie keskustelun matkailuun, jonka Willman näkee pienenkin kunnan kannalta sellaisena merkittävänä tekijänä, joka kulkee läpi monien muiden alojen.Hän arvelee Taipalsaarella sillä saralla olevan tehtävää.

­·Täytyy ensin selvittää mitä yhteistyökumppanin Lappeenrannan seudun elinkeino- ja matkailun Selman piirissä on tekeillä.

PERTTI VAHERKYLÄ

Kuvateksti

Paperia. Jari Willmanin ensimmäinen työpäivä oli heti työntäyteinen. Pöydälle kertyi muistioita ja kuntaa koskevia papereita riittämiin.

Jari Willman

¤·Syntynyt vuonna 1961 Helsingissä

¤·Yhteiskuntatieteiden maisteri

¤·Edellinen työpaikka Pohjois-Karjalan liiton kehittämisasiamies.

¤·Perhesuhteet: puoliso sairaanhoitaja, lapset vuoden ikäiset kaksoistytöt.

¤·Asunto: väliaikaisesti järjestyksessä.

¤·Auto: sininen Opel Astra farmari

¤·Harrastukset: pääasiassa lastenhoito, ja jos aikaa jää, metsällä käynti, lenkkeily, itämaiset itsepuolustuslajit, pallopelit.

¤·Lukumieltymykset: ammattiin liittyvä kirjallisuus, tutkimukset jne. Jos aikaa jää, romaanit ja historialliset kirjat.

¤·Musiikkimaku: nykyään rauhallisempi musiikki, kotimaiset iskelmät. Mikko Kilkkinen kuulostaa hyvältä.

Kirjoittaja:
Pertti Vaherkylä