Palveluseteli tarjoaa valinnan vapautta hoivan hankintaan

Hyvinvointialan yksityisyrittäjistä kootaan maakunnallista verkostoa.

SAILA KARHU

LEENA SALLINEN

Palvelusetelistä odotetaan tervetullutta vaihtoehtoa pelkästään kunnallisten hoivapalvelujen varassa oleville hoivantarvitsijoille.

Kotipalvelujen järjestämistä koskeva lakiesitys on parhaillaan valiokuntakäsittelyssä ja palvelusetelin käytön toivotaan olevan mahdollista jo ensi vuoden alusta.

Palvelusetelin käyttäjä voi hankkia tietyn summan edestä tarvitsemiaan hoivapalveluja joko kunnalliselta tai yksityiseltä palveluntarjoajalta. Näin asiakkaan valinnanvara lisääntyy ja toisaalta hoivapalveluyritykset tuovat tehokasta lisää kunnan palvelutuotantoon.

Lappeenrannassa palveluseteli-ideaa on jo toteutettu omaishoitajien vapaapäivien järjestämisessä ja kokemukset setelistä ovat myönteiset.

Yksityisten hoivapalveluiden ja muidenkin hyvinvointipalveluiden tarjonnasta rakennetaan Etelä-Karjalassa verkostoa. HyvinVointiYrittäjyys-verkostossa on toistaiseksi runsaat 60 yritystä.

Ne tuottavat muun muassa vanhusten hoivaa, lasten ja nuorten hoitoa, terveyspalveluita, kuntoutusta ja kotitalousapua.

Verkostoa ja sen yrityksiä esiteltiin torstaina Lappeenrannassa hyvinvointiyrittäjyyden teemapäivässä.

MAAKUNTA sivu 8

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Hyvinvoinnin perusrunko. Lappeenranta-salin aulassa esiteltiin torstaina hyvinvointipalveluita tuottavia yrityksiä. Osteopatiaklinikka Matti J. Hännisen osastolla hoitokohde oli havainnollisesti esillä.

Kirjoittaja:
Saila Karhu, Leena Sallinen