Categories
Artikkelit

Saimaankaupungin yhteistyö jatkuu ilman Imatran demareita

18 poliittista tiimiä valmistelee yhteistyöhankkeita. Imatran oikeistoryhmille ne kelpasivat, mutta eivät demareille.

HANNU OJALA

Lappeenrannan, Imatran ja Joutsenon tehostettu kuntayhteistyö ja yhteisten hankkeiden valmistelu alkaa tällä viikolla nimetyissä virkamies- ja luottamushenkilötiimeissä ilman Imatran demareita. Sen sijaan Imatran oikeistoryhmät nimesivät omat edustajansa.

Vetäytymisellään sosiaalidemokraatit luovuttivat suuriman poliittisen ryhmän aseman keskustalle. Sillä on 15 edustajaa valmistelevissa työryhmissä. Kokoomuksella edustajia 14 ja sosiaalidemokraateilla 11. Imatralaisille sosiaalidemokraateille oli tarjolla työryhmiin kuusi paikkaa. Lappeenrantalaisilla demareilla paikkoja on kuusi ja joutsenolaisilla viisi.

Imatran sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja Heikki Tanninen ilmoitti, että sosialidemokraatit eivät tule mukaan poliittisiin työryhmiin. Hänen mielestään yhteishankkeiden valmistelu pitäisi tehdä yhteistyösopimuksen mukaisesti virkamiestyönä.

Tanninen syytti Lappeenrannan kolmea suurta puoluetta sanelupolitiikasta, kun näiden ehdotuksesta 18 tiimiin valittiin myös yksi poliitikko kustakin kunnasta. Imatran demarit eivät hyväksyneet menettelytapaa, koska heidän kanssaan ei etukäteen keskusteltu.

Saimaankaupungin ohjausryhmän varapuheenjohtajat, Tuula Partanen (kesk.) Joutsenosta ja Ilpo Hakula (kok.) Lappeenrannasta, ihmettelivät imatralaisdemarien kantaa. Heidän mielestään luottamushenkilöiden mukanaolo sopii hyvin.

Hakula piti ongelmaa Imatran kolmen työväenyhdistyksen jäsentenvälisinä. Niillä on hyvin monta kantaa suhteessa Saimaankaupungin tehostettuun kuntayhteistyöhön.

Hakula ja Partanen halusivat nyt Lappeenrannan, Imatran ja Joutsenon valtuustoilta nopeita päätöksiä yhteistyöhankkeista, jotka on pitkälle valmisteltu virkamiestyönä.

Saimaankaupungin ohjausryhmän imatralainen puheenjohtaja Pentti Komi (sd.) uskoi, että yhteistyöhankkeet etenevät työryhmien valintaongelmista huolimatta. Keskustelu kuuluu asiaan näin isossa asiassa.

­·Ei pidä paikkaansa, että yhteistyöhankkeita jarrutettaisiin, Komi totesi epäilijöille.

MAAKUNTA sivu 10

Kirjoittaja:
Hannu Ojala