Categories
Artikkelit

Lappeenrannan tennisseurat yhdistyvät LTS:n lipun alle

Uusi seura aikoo lähteä selvittämään joko oman tai yrittäjävetoisen tennishallin rakentamista.

VESA SALMINEN

Lappeenrannan tenniksen pelaajat siirtyvät LTS:n riveihin. Lappeenrannan Tennisseuraan yhdistyvät LOB, Saimaan Tennis -88 ja Everytennis.

­·Yhdistymistä ajetaan, jotta saataisiin Lappeenrannassa tennis nousuun, LTS:n puheenjohtaja, Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen sanoo.

­·Suuri enemmistö on sitä mieltä, että seurat kannattaa yhdistää.

Aivan ilman vastustusta hanke ei ole edennyt, sillä esimerkiksi Senioritennis LOB ry:ssä on vielä vanhoja rintamalinjoja pystyssä eli jotkut haluaisivat säilyttää vanhan seuran itsenäisenä. Uuden LTS:n varapuheenjohtaja ja LOB:n nykyinen puheenjohtaja Matti Karhunen sanoo silti, että seurojen yhteispelin löytäminen on sujunut tähän saakka kivuttomasti.

­·Eihän tässä olla keneltäkään ottamassa mitään pois, Kolehmainen painottaa.

ST-88 ja Everytennis ovat käytännössä jo päättäneet sulautumisestaan LTS:ään. Senioritennis LOB ry:n hallitus esittää seuran toiminnan lopettamista kokouksessaan 29. maaliskuuta. LTS:n ylimääräinen kokous käsittelee uuden seuran sääntöjä ja toimintasuunnitelmaa ensi tiistaina Kaukaan virkailijakerholla.

Junioritoimintaan

haetaan potkua

LTS:n uudet toimihenkilöt on jo valittu. Seurassa on hallituksen lisäksi kilpailujaosto, juniorijaosto ja seniorijaosto LOB. Uuden seuran tavoite on, että seurojen yhteinen jäsenmäärä 160 nousee kuluvan vuoden aikana pariinsataan.

Esimerkiksi juniori ja kilpailutoiminta on ollut Lappeenrannassa viime vuosina vaisua. Ainoastaan veteraanipuolella LOB on ollut muita seuroja aktiivisempi.

­·Ensi syksynä käynnistyy junioreiden valmennustoiminta. Siihen mennessä pyritään löytämään valmentajat, Kolehmainen toteaa.

Kilpapuolella ovat valtakunnan kesäsarjaan lähdössä Kolehmaisen mukaan Lappeenrannan viimeisimmät kilpapelaajat Jari Pakkanen ja Tomi Vuorinen. Myös senioripuolella ohjelma on entisenlainen.

Ennen Lappeenrantaan muuttoa Seinäjoen Tennisseuran puheenjohtajana ollut Kolehmainen on entinen B-luokan pelaaja ja valmentaja. Karhunen puolestaan on entinen C-luokan pelaaja.

Lappeenrannassa Kolehmainen sanoo odottaneensa jopa vielä ripeämpää toiminnan aloittamista. Esimerkiksi tenniskisojen järjestämisessä jo tulevana kesänä muut seuran jäsenet saivat kuulemma hieman toppuutella puheenjohtajaa.

Uutta hallia

selvittelemään

Lappeenrannan olosuhteet antavat uudelle seuralle tanakan haasteen. Kesällä kenttiä on vielä kohtuullisesti käytössä, mutta talvella pelitilasta on huutava pula. Linnoituksen täyttävät vakiovuorolaiset ja Etelä-Karjalan liikuntakeskuksen kuplahallissa iltatunnit ovat yleensä täynnä.

­·Mitään ratkaisuja ei ole tehty, mutta seura varmaan lähtee selvittelemään joko omaa tai yrittäjävetoista hallihanketta, Kolehmainen miettii.

­·Ensi kesän tai syksyn aikana päätetään, miten aktiivisesti seura lähtee hankkeeseen mukaan.

Hallin rakentaminen ei sinänsä liity seuratoimintaan, mutta uusien sääntöjen mukaan LTS voi hankkia osakkeita tai kiinteistöjä.

­·Ei ole tarkoitus ajaa Linnoituksen tennishallia alas, tarkoitus on saada lisää pelitilaa, Kolehmainen sanoo.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Olosuhdeongelma. Lappeenrannan talviolosuhteet ovat tenniksen pelaajille haastavat. Linnoituksen hallinkin täyttävät käytännössä vakiovuorolaiset. Perjantaina hallissa pelasivat Markku Ahonen (edessä) ja Mikko Heikkilä.

Lappeenrannan Tennisseura

¤·Puheenjohtaja Reijo Kolehmainen

¤·Hallitus: Tellervo Pulkkinen, Jukka Raitavuo, Matti Karhunen (vpj.), Seppo Torri, Risto Soukka, Kari Hartikainen.

¤·Kilpailujaosto: Reijo Kolehmainen, Jukka Raitavuo, Matti Kaistinen, Sirpa Huovilainen.

¤·Juniorijaosto: Risto Soukka, Jukka Hämäläinen, Simo Vainikka.

¤·Seniorijaosto LOB: Matti Karhunen, Jorma Kariniemi, Kari Hartikainen, Jorma Hietanen, Jarmo Ikonen, Tellervo Pulkkinen.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen