Categories
Artikkelit

Kokoomukselta kääntyi selkä messukeskukselle

Kokoomus ajaa nykyistä toimintaa alas vuoden saattoajalla. Keskusta tarjoaa vielä vuoden korotonta maksuaikaa ja armottomia päätöksiä.

HANNU OJALA

Imatran kaupungilla ei ole enää varaa nykyiseen messukeskukseen, arvioi kokoomuksen valtuustoryhmä torstaina.

Kahden tunnin keskustelun jälkeen kokoomus suosittaa messukeskuksen toimintojen hallittua lopettamista.

Hallittavuus tarkoittaa sitä, että kesäkuussa 2005 messukeskuksen nykyiset tilat ovat käytettävissä muuhun tarkoitukseen.

Myös keskustan ryhmä otti tiukasti kielteisen kannan pyydettyyn vuokrattomuuteen ja vuokrarästien kuittaamiseen.

Keskustan näkemys messutoiminnan tulevaisuudesta on kokoomusta ehdollisempi. Ryhmän mielestä mitään ei anneta anteeksi eikä lahjaksi, mutta vuokria ei ruveta karhuamaan vielä vuoteen. Velanhoidon vapaavuosi on messukeskukselle viimeinen mahdollisuus.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Pöllänen kertoo ryhmän päätyneen kaksituntisen neuvonpidon jälkeen yksimieliseen ratkaisuun asiasta.

­·Messuista on saatu paljon hyviä asioita, mutta kaupungilla ei ole varaa nykyiseen rakenteeseen., Pöllänen kiteyttää keskustelun johtopäätelmän.

Tulos on Pölläsen mielestä sinänsä valitettava, mutta totuus on esillä ja päätökset sen mukaisia.

Hallitun alasajon ei kokoomuslaisten tarvitse merkitä sitä, että Imatralla luovutaan messujen kartuttamasta osaamisesta. Siitä halutaan pitää kiinni, mutta kalliiksi käynyt kiinteistö vapautetaan toiseen käyttöön.

Muodollisesti kokoomuksen valtuustoryhmän kanta kirjataan evästyksenä kokoomuslaisille hallituksen jäsenille, koska asian halutaan etenevän normaalisti kaupunginhallituksen harkittavaksi.

Ei uudelleen

valtuustoon

Keskustaa hallituksessa edustava Veikko Lankinen sanoo, että keskustalla ei ole mitään tarvetta keskustella messukeskuksesta uudelleen valtuustossa.

Tarvittavat päätökset messujen tulevaisuudesta voidaan tehdä hallituksessa.

Lankisen mukaan keskusta esittää, että yritys voisi kartuttaa vuokrarästejään korottomasti vielä vuoden. mutta sen jälkeen jatkoa arvioitaisiin pelkkinä operatiivisina päätöksinä. Jos suorituksia ei tule, toiminta loppuu siihen.

Keskustan näkemys pohjaa realiteettiin, että kaupungin on turha odottaa saavansa nykyisellä menolla rahoja vuokralaiseltaan.

Suurempien ryhmien lisäksi myös sitoutumattomana valtuutettuna istuva Esko Kärkäs on päätynyt kielteiselle kannalle messukeskuksen tukemisessa.

Torstain päätösten jälkeen hallituksen enemmistö on kääntynyt vastustamaan esitettyä tukipakettia. Valtuutetuista vastustajilla on koossa 24 ääntä. Vasemmistoliitto ratkaisee kantansa asiaan sunnuntaina ja sosiaalidemokraatit maanantaina.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala