Kesäkahvila avautuu taas Ahvenlammella

Tekolammet ovat siirtyneet kunnalta kylien hoitoon.

SARI PULLINEN

Ahvenlammen uimalan rannassa on nyt avaraa, kun vatukot ja muut turhat puskat on kaadettu. Aurinko paistoi tiistaina uimalarakennuksen kuistille, missä Matti Eklund ja Teuvo Jääskeläinen hioivat kaidetta ennen maalausurakkaa. Rannemmassa suihkivat Etappi-päivätoimintaryhmän haravamiehet, ja sisällä kahvituvassa kuurattiin ja tuuletettiin.

Kesäkahvila avautuu taas vuoden tauon jälkeen. Pulpin monitoimitilat ry sai viime kesänä tarpeekseen paikkoja rikkoneista rellestäjistä ja sulki kahvion. Ensi tiistaina kesäkahvila avaa luukkunsa uudestaan ja työllistää muutamia nuoria kesäkaudeksi.

Ahvarin nuorisotoiminta siirtyy kesäksi lammen rannalle. Uimalassa voi paitsi pulikoida lammessa myös vaikka lueskella, pelata biljardia ja tavata kavereita. Yhdistys on myös lupautunut pitämään uimalaa silmällä ja siistinä, sen minkä voi.

­·Katsotaan nyt, miten täällä alkaa mennä, yhdistyksen toiminnanjohtaja Ari Porrasmäki tuumaili.

­·Voi vain toivoa, että tällaista kaikkien yhteistä virkistyspaikkaa arvostettaisiin. Bisnestä tämä ei nimittäin ole.

Kahviorakennuksessa on jo uudet portaat, ja uudet ikkunasäleiköt ovat työn alla. Koulukeskuksesta on saatu kahvioon käyttöön vanhat ruokalan pöydät. Lattiat on lakattu ja pihaa tasoitettu hiekalla.

Myös suosittuun lammen länsipään uimapaikkaan on tarkoitus ajaa lisää hiekkaa.

Konnunsuolle laaja korjaussuunnitelma

Kun Ahvenlampi on ehostettu, alkavat Joutsenon uimalat olla melko hyvässä kunnossa. Kähärilän uimala ruopattiin viime keväänä, ja sitä hoitaa nyt paikallinen kyläyhdistys.

Vapaa-aikatoimenjohtaja Paavo Talonpoika on tyytyväinen joutsenolaiskylien aktiivisuuteen, sillä ilman kyläläisiä eivät virkistyspaikat pysyisi kunnossa.

­·Yhteispelillä kyläläisten kanssa saadaan paikat kuntoon. Olemme menossa hyvään suuntaan. Kunta tukee kyläyhdistyksiä, ja ne taas pitävät liikuntapaikoistaan huolta, Talonpoika summasi.

Konnunsuolla uimalasta huolehtii nuorisoseura. Siellä vietetään siivoustalkoita ensi torstai-iltana. Juhlaladon, kesäteatterin ja kuntoradan alueelle on tehty kunnan kanssa laaja korjaussuunnitelma, jota aletaan toteuttaa lähiaikoina. Joutseno-päivien yhteydessä Konnunsuolle pääsee tutustumaan kirkonkylältä bussikyydillä.

Äskettäin Aholan tekolampi siirtyi kylätoimikunnan hoitoon.

Muut uimarannat ovat Sappulassa, Valkamarannassa ja Hinkanrannassa.

III

Ahvenlammen kesäkahvila on avoinna joka päivä kello 13-­19 alkaen 1. kesäkuuta.

SARI PULLINEN

Kuvateksti

Ahvenlampi siistiksi. Ari Porrasmäki (vas.) ja Jukka Karmakka haravoivat Ahvenlammen uimalan rantaa, josta vatukot on kaadettu.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen