Categories
Artikkelit

Purjehduskeskuksen peruskivi muurattiin ja tervattiin tuulessa

Punatiilinen paviljonki valmistuu Linnoitusniemeen ensi vapuksi.

MARIA KOIVU

Lappeenrannan Pursiseuran purjehduskeskuksen peruskivi muurattiin ja perinteen vuoksi vielä tervattiin lauantaina alkuillasta. Ensi vapuksi Linnoitusniemen pohjoiskärkeen valmistuvan purjehduskeskuksen rakennustyöt alkoivat kaksi viikkoa sitten.

Tervaus on kuulunut Pursiseuran kevätperinteisiin jo vuosikymmeniä. Tavallisesti veneilykauden alkaessa on tervattu veneen köli, mutta tällä kertaa paikalle tuotu vene toimi ainoastaan lipputankona. Rakennuspaikan tuuliselle niemelle oli kerääntynyt lähes satakunta purjehduksen harrastajaa aloittamaan purjehduskautta.

Seuran juniorit sutivat tervaa vuoron perään rakennuksen kivijalkaan. Peruskiven muuraamisesta huolehtivat seuran kommodorit ja Lappeenrannan kaupungin edustajat kaupunginjohtaja Markku Anderssonin johdolla.

­·Kaupunki on myönteinen hankkeelle. Tuleva purjehduskeskus tukee hyvin satama-alueen muuta toimintaa, Andersson toteaa.

Seuran yhteinen

voimanponnistus

Purjehduskeskuksen saaminen on ollut pursiseuralaisten mielessä jo vuosia. Lisätilaa on tarvittu muun muassa junioritoimintaan ja seuralaisten varusteiden säilyttämiseen.

­·Epävirallisesti aloimme suunnittelemaan keskuksen rakentamista noin kolme vuotta sitten, kommodori Robert Sandström kertoo.

­·Kun satama-alueen kaava valmistui, toimimme nopeasti. Ilman kaupungin tukea tämä ei olisi onnistunut, hän jatkaa.

Kaupungin vuokratontille kohoavaan 350 neliömetrin suuruiseen punatiiliseen rakennukseen tulee monitoimihalli, messi ja salonki saunatiloineen. Kokoustiloja ja saunaa vuokrataan jatkossa myös ulkopuolisille.

­·Tarkoituksena on rekrytoida uusia purjehduksen harrastajia ja lisätä seuran toimintaa myös talviaikaan järjestämällä koulutustapahtumia ja muuta yhdessäoloa, kommodori toteaa.

Rakentaminen etenee nopeasti.

­·Syksyyn mennessä päästään jo tekemään sisätöitä, Sandström kertoo.

Noin 400 000 euroa maksavaan hankkeeseen on saatu tukea Etelä-Suomen lääninhallitukselta, EU:lta ja Lappeenrannan kaupungilta. Rakentamiseen on palkattu kaksi kirvesmiestä. Seuralaiset tekevät suuren osan omasta osuudestaan talkoovoimin.

­·Noin satakunta seuralaista on jo ilmoittautunut talkoisiin. Seuran jäsenet tekevät esimerkiksi sähkö- ja lvi-töitä. Myös maalaukset hoituvat omilla talkoilla, kommodori Sandström kertoo tyytyväisenä.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Tervaa pintaan. Purjehduskeskuksen kivijalan muurausta ja tervausta oli todistamassa lähes sata pursiseuralaista.

Kirjoittaja:
Maria Koivu