Frank Banham täyttää SaiPan maalintekijän ruudun

Ura NHL:ssä ei ole lähtenyt lentoon, mutta SM-liigassa kanadalainen on aina ollut tehokas.

VESA SALMINEN

SaiPa vahvistaa liigajoukkueensa hyökkäystä Frank Banhamilla. Seura neuvotteli raskaan sarjan maalintekijän kanssa jo kesän kynnyksellä, mutta silloin hanke kariutui.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan uusi yritys onnistui ja sopimus tehtiin viikonvaihteessa. SaiPan pelaajahankinnoista nykyisin vastaava valmentaja Heikki Mälkiä ei vielä eilen vahvistanut siirtoa, mutta seura tiedottanee pelaajahankinnastaan alkuviikolla.

­·Hänen tyyppistään pelaajaa on joka tapauksessa haettu, Mälkiä totesi.

­·Kyllä joukkue on edelleen meidän visiomme näköinen eli meillä on nuori ryhmä. Ei hötkyillä mihinkään suuntaan, mutta aina tarvitaan siteiksi kokeneempia pelaajia, Mälkiä sanoi.

Yksi pakki

olisi kelvannut

Mälkiä sanoo kaipaavansa vielä yhtä kokeneempaa puolustajaa nuoreen rivistöön, mutta seuran budjetissa ei enää ole siihen varaa.

SaiPan toimitusjohtajan Timo Tikkisen mukaan kauden aikana muutoksia voi vielä tilanteen mukaan tulla, mutta käytännössä se tietää sitä, että pelaajia liikkuu silloin molempiin suuntiin.

­ Budjetissa on yhdelle kokeneelle pelimiehelle tilaa tässä vaiheessa, Tikkinen totesi.

­·Tämä on projekti ja se on hyväksyttävä. En halua valittaa. Tässä pitää olla pitkämielinen, Mälkiä puolestaan kuvasi.

­·Kyllä me tulemme taistelemaan ja tappelemaan. Taistelevaa tahtokiekkoa. Nuorta, liikkuvaa ja hyvin aktiivista.

NHL-ura ei

lähtenyt lentoon

Frank Banham on Washington Capitalsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1993, mutta NHL:ssä ura ei ole edennyt. Puhtaan sniperin ei ole helppo maailman kovimmassa liigassa saada peliaikaa, eikä kolmos- tai nelosketjussa ilman ylivoimaa pisteitä pysty tekemään seuran johtoa tyydyttävää määrää.

Banham testasi kykyjään NHL:ssä Anaheimissa 27 ottelun verran kolmella kaudella sekä viimeksi Phoenixissa viiden ottelun ajan kaudella 2002­03. Ennen Phoenixin vierailua Banham pelasi kaksi kautta Suomessa, ensin Bluesissa ja sen jälkeen Jokereissa.

Jokereista Banham junaili kesken kauden 2002-­03 itsensä farmin kautta Phoenixiin, mikä herätti suurta närää helsinkiläisseuran fanien ja myös johdon keskuudessa.

NHL-ura ei kuitenkaan auennut, vaan Banham pelasi viime kauden AHL:ssä Phoenixin farmiseurassa Springfield Falconsissa sekä viisi ottelua Moskovan Dynamossa ilman mainittavampia tehoja. Seurakaverina Moskovassa oli muun muassa NHL:n tämän vuoden ykkösvaraus Aleksander Ovetshkin.

Parhaalla kaudellaan SM-liigassa Bluesissa Banham nakutti 56 ottelussa 51 pistettä (24 maalia, 27 syöttöä).

LEHTIKUVA

Kuvateksti

Tuttu vaahteranlehti. Frank Banham pelasi viimeksi vuonna 2002 Sweden Hockey Gamesissa Kanadan maajoukkueessa, joka perinteisesti kootaan euroturnauksiin pääasiassa Euroopassa pelaavista miehistä.

SaiPan joukkue

¤·Maalivahdit: Juha Kuokkanen, Jarmo Myllys.

¤·Puolustajat: Jussi Pekkala, Harri Tikkanen, Matti Hana, Juha Jokiraita, Olli Malmivaara, Petri Kokko, Justin D. Forrest ( edellinen seura Boston College), Jussi Timonen (Jukurit)

¤·Hyökkääjät: Ville Koho, Janne Kolehmainen, Teemu Paakkarinen, Tuomas Vänttinen, Eetu Qvist, Kalle Kerman, Mika Kauppinen, Petr Sachl, Petteri Nokelainen, Timo Hirvonen, Mika Skyttä (Manchester Phoenix), Mikko Silvennoinen (Jokerit), Ville Viitaluoma (HIFK), Frank Banham.

Frank Banham

¤·Syntynyt 14.4.1975 Calahoossa Albertan provinssissa Kanadassa.

¤·Laitahyökkääjä.

¤·NHL-seura Washington Capitalsin kuudennen kierroksen varaus vuonna 1993.

¤·Pisteet SM-liigassa Bluesissa kaudella 24+27 kaudella 2000­-01. Jokereissa 22+16 kaudella 2001-02.

¤·Aikaisemmat seurat: Saskatoon Blades (WHL), Baltimore Bandits (AHL), Cincinnati Mighty Ducks (AHL), Springfield Falcons, Moskovan Dynamo, Anaheim Mighty Ducks (NHL), Phoenix Coyotes (NHL), Blues ja Jokerit.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen