Lappeenrannan suurin yökerho avaa ovensa syyskuussa

Diva-ketju aikoo rikkoa kaupungin ikärajojen perusteella jakautuvaa asiakaskuntaa.

ETTI KANTOLA

Yökerhoketju Diva laajentaa toimintaansa Lappeenrantaan. Kuudenteen kaupunkiin rantautuvat yritys avaa ravintolakokonaisuutensa syyskuussa. Uudesta illanviettopaikasta tulee kaupungin suurin. Neliöitä on 1 250 ja asiakaspaikkojen lukumääräksi kaavaillaan kahdeksaasataa.

­·Tilaan olisi voinut hakea 1 250 asiakaspaikkaa, mutta laskimme, että ravintolamaailman kaikki neljä ravintolaa eivät ole täynnä yhtä aikaa ja 800 riittää, kertoo ketjun toimitusjohtaja Niko Lintukorpi.

Diva poikkeaa kaupungin muista ravintoloista siinä, että saman katon alla ja yhden sisäänpääsylipun takana on neljä erilaista liikeideaa. Yökerhon lisäksi on suomirokkibaari, pubi ja seurustelunurkkaus. Jokaisessa on omanlaisensa sisustus, musiikki, kohderyhmä ja baaritiski.

Yksikerroksisen ravintolan toiminta-ajatus on, että alue pidetään auki vain osittain, kun kävijät eivät riitä täyttämään kaikkia neliöitä.

Avoinna olevat

tilat vaihtelevat

­·Arki-iltana yökerho voi olla kiinni ja pubin lisäksi auki on suomibaari. Tavoite on, että täällä on bileet minä päivänä tahansa. Se vaihtelee, millä puolella ja millä väkimäärällä, Lintukorpi kertoo.

Suurin tila eli yökerho on tarkoitus pitää auki neljänä päivänä viikossa.

­·Paras tunnelma syntyy suomibaari Virtasen tanssilattialle. Ihmiset tuntevat biisit ja osaavat laulaa klassikkoja. Virtasessa ei näyttäydytä vaan nostetaan kannat kattoon.

Snellmaninkadulle yrityspalvelukeskuksen taloon aukeavaa ravintolaa remontoidaan. Puolentoista kuukauden mittaiseksi suunniteltu urakka on puolivälissä. Väliseinät ovat pystyssä ja baaritiskit alkavat hahmottua. Avajaispäivää ei julkisteta vielä siltä varalta, että remontti viivästyy.

Sisällä pääsee kiertämään ympyrää ravintolasta toiseen. Keskellä on naulakot.

­·Tanssin jälkeen voi siirtyä juttelemaan rauhassa tai kuuntelemaan, mikä kappale toisella tanssilattialla soi. Juomat voi hakea vaikka baarista, jossa on väljempää, Lintukorpi suunnittelee.

Sisätilojen ilme on sama kuin ketjun muissakin ravintoloissa.

Tavoitteena eri

ikäiset juhlijat

Niko Lintukorpi uskoo kaupungin suurimman ravintolakokonaisuuden täyttyvän juhlijoista.

­·Aloin itse käydä Lappeenrannan ravintoloissa 16 vuotta sitten. Silloin käytiin samoissa paikoissa kuin nykyään. Mitään uutta ei ole tullut. Ihmiset tulevat varmasti hämmästelemään.

Toimitusjohtaja uskoo Divan rikkovan ravintoloiden asiakasjakautumaa siten, että ikä ei enää sanele illanviettopaikkaa.

­·Meillä on vakaa aikomus saavuttaa asiakkaita laajasta ikähaarukasta. Uskon, että pystymme kaatamaan raja-aitoja.

Niko Lintukorpi ei kerro vielä paljon yrityksen asiakaspolitiikasta Lappeenrannassa. Esimerkiksi ikärajoja hän ei halua paljastaa, mutta toteaa, että ravintola on suunnattu aikuisille. Myöskään sisäänpääsymaksua hän ei kerro.

­·Ei ole tarkoitus olla kaupungin kallein paikka, mutta emme ala hintoja polkeakaan.

Elävää musiikkia on suunniteltu alustavasti keskiviikkoilloille.

EMMI KAARNA

Kuvateksti

Työn alla. Yökerho Divan neljä baaritiskiä avautuvat ensi kuussa. Remontti vaatii vielä muutaman viikon.

Diva

¤·Syyskuussa Lappeenrannassa avattava ravintolamaailma, johon kuuluu neljä erilaista aluetta toisistaan poikkeavine ilmapiireineen.

¤·Pinta-ala 1 250 neliötä, asiakaspaikkoja haetaan 800.

¤·Oiva-baari on joka päivä auki oleva alkuillasta avautuva pubi, jossa soi aikuisrock.

¤·Virtanen on suomirokkibaari, jossa on tanssilattia. Musiikkina on kotimaiset pop- ja rock-hitit.

¤·Night Club Diva on ravintolamaailman yökerho-tyyppinen osa. Tanssilattialla kuunnellaan uusimpia ulkomaisia hittejä. Suureen tilaan kuuluu esiintymislava.

¤·Funkkis-tyylinen alue sijaitsee yökerhon nurkkauksessa. Sohvaryhmillä sisustettu ravintola on tarkoitettu seurusteluun, ja musiikki soi hiljaisemmin.

¤·Samaan Diva-ketjuun kuuluu kuusi ravintolaa maan eri kaupungeissa sekä Saarenmaalla. Ketju pyrkii laajentumaan aktiivisesti.

Kirjoittaja:
Etti Kantola