Categories
Artikkelit

Lappeenrannan VPK on 125-vuotias

Vapaaehtoispalokuntatyön päivän pääjuhlaa vietetään Lappeenrannassa

JYRI PAAVILAINEN

Lappeenrannan VPK viettää tänään 125-vuotisjuhlapäivää. Tänään on myös valtakunnallinen vapaaehtoispalokuntatyön päivä. Suomen sopimuspalokuntien liitto on nimennyt Lappeenrannan VPK:n juhlan valtakunnalliseksi vapaaehtoispalokuntatyön päivän pääjuhlaksi.

Lappeenrannan VPK on Suomen vanhimpia palokuntia. Se kuuluu myös Lappeenrannan vanhimpien yhdistysten joukkoon. VPK:n toiminnassa on mukana yli sata jäsentä, joiden ikä vaihtelee alle kymmenestä 88:aan.

­·Tärkein toimintamuoto on tietysti sopimuspalokunnalla hälytysosasto. Onnettomuuspaikalle lähdetään hälytysten tultua, kertoo Lappeenrannan VPK:n varapuheenjohtaja Isto Kujala.

Hälytysosaston lisäksi VPK:lla on valmiusosasto, jossa toimii veteraaneja sekä sellaisia nuoria, jotka eivät kuulu enää nuoriso-osastoon, mutteivät ole vielä hälytyskelpoisia.

­·Nämä tekevät palokuntaa tukevaa tärkeää työtä. He osallistuvat harjoituksiin sekä huoltavat kalustoa , varusteita ja ajoneuvoja, Kujala selventää.

Suuronnettomuuksien sattuessa valmiusosasto toimii lisäksi reservinä. VPK:lla on myös naisosasto, joka on sitoutunut muun muassa hälytysmuonitukseen.

­·Periaatteessa naisosaston jäsenet ovat valmiina milloin tahansa muonittamaan pelastustoimissa olevia ihmisiä, Kujala sanoo.

Lappeenrannan VPK:n tulevaisuutta turvaa vireä nuoriso-osasto.

Kirjoittaja:
Jyri Paavilainen