SM-kakkua voimamiehelle

Lemi muisti Suomen vahvinta farmaria.

MATTI RIIHELÄ

Jos Suomen vahvimman farmarin tittelin uusiminen on eväistä kiinni, lemiläinen Jukka Rasa nappaa mestaruuden myös ensi vuonna. Kotikunta löi Rasan käteen tiistaina särä- ja kuntosalikortit.

Valkean lahjakuoren luovutusta höystettiin kakkukahveilla. Maukkaan ja muhevan kakun pintaan oli kirjoitettu lyhyesti ja ytimekkäästi SM.

Jukka Rasa, 38, kilpaili maan vahvimmaksi maanviljelijäksi heinäkuun lopulla Farmari-maatalousnäyttelyssä Mikkelissä.

Kaksimetrinen ja 120-kiloinen Rasa kertoi, ettei treenannut kahden päivän koitokseen millään tavalla. Mikään eilisen teeren poika hän ei voimamieskisoissa kuitenkaan ole. Kokemusta eri lajeista kertyi takavuosina järjestetyissä Lemin vahva mies -kisoissa.

Mikkelissä lajeja oli kuusi: lastaus, renkaansiirto, farmarikävely, pöllinkanto, krusifiksi ja traktorinveto. Rasa voitti lajeista puolet.

Traktorinvetoa hän ei ollut kokeillut ennen, ja sanoi tekniikan olleen aluksi hieman hakusessa. Hieman samoin oli renkaansiirrossa. Pöllinkannossa kiusana oli sateinen sää ja vedestä liukas pölli. Muut lajit menivät mukavasti.

­·Lastauksessa olisi saanut olla isommatkin painot, hän tuumi kunnan kakkukahveilla.

Erityisiä lajiharjoituksia hän ei nähnyt ennen koitosta tarpeellisiksi.

­·Olenhan minä pöllejä ja säkkejä kantanut.

Kotileipomon hommissa varsinkin säkin kanto on tuttua puuhaa. Kolme 40-kiloista säkkiä kulkee sylissä kerralla kuormalavalta varastoon.

Lahjatontti vaatii

vielä lisänäyttöjä

Rasan kovin kilpakumppani Mikkelissä oli Marko Susi Seinäjoelta. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen oli selvää, että muut eivät mestaruudesta taistele.

Ryppyotsainen tapahtuma Suomen vahvimman farmarin kilpailu ei ollut. Rasakin tunnusti ottaneensa kilpailun ihan huumorin kannalta.

Lemin valtuuston puheenjohtaja Jarmo Tölski myönsi olleensa melko varma lemin jättiläisen voitosta jo ennen kisaa. Hän tiesi odottaa voittouutista, vaikkei päässytkään seuraamaan ratkaisevaa rutistusta.

Särätankkauksen ja kuntosalin vapaakortin perusteella kunta odottanee ja toivonee menestystä myös jatkossa. Kunnanjohtaja Simo Luukkanen lupaili pilke silmäkulmassa, että vasta kolmen peräkkäisen voiton jälkeen kunnassa harkitaan lahjatontin luovutusta.

MATTI RIIHELÄ

Kuvateksti

Iso mies, pieni kakku. Suomen vahvimman farmarin, lemiläisen Jukka Rasan edessä ihan reippaan kokoinen kakku näyttää melkein pieneltä leivokselta.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä