Categories
Artikkelit

Uusi halli vanhoihin kuoriin

Imatran uudesta uimahallista tuli viihteellisempi ja turvallisempi.

SARI ANTTONEN

Imatran uimahalli on kokenut muodonmuutoksen vuoden kestävän remontin aikana. Remonttisuunnitelman lähtökohtana oli viihtyisyys.

Saneerattu halli on rakennettu vanhoihin kuoriin. Lähes kaikki sisäpinnat on uusittu. Jotkin palvelut ovat vaihtaneet paikkaa ja uusia on lisätty. Ainut laajennus on Vuoksen rantaan johtava käytävä.

Noin 4,2 miljoonaa euroa maksaneessa remontissa asiakkaalle näkyvät muutokset ovat kuitenkin ne pienimmät.

­·Asiakkaalle näkymättömiä kohteita meillä on kellarit täynnä. Muun muassa säätölaitteet, ilmanvaihto ja sähköasennukset on uusittu ja hallin ulkoseinissä on parannettu lämmöneristystä, kertoo hankearkkitehti Hannu Hyttinen Imatran kaupungin teknisestä toimesta.

Osa uudistuksista on parantanut ulkonäön lisäksi hallin yllä- ja kunnossapitoa, kuten esimerkiksi saunojen kaakelilauteet.

­·Vesijäähdytteiset kaakelilauteet helpottavat ylläpitokustannuksia vuosien saatossa. Puulauteet pitää vaihtaa melkein joka vuosi, mutta kaakeli kestää pitkälle tulevaisuuteen. Ison altaan syvää päätä on madallettu neljästä metristä 180 senttimetriin. Lämmitys- ja jätevesikustannukset ovat nyt huomattavasti alemmat, koska vesimäärä väheni tuhannesta kuutiosta noin 500 kuutioon, Hyttinen kertoo.

Myös hallin turvallisuutta on parannettu. Altaita vahtivat nauhoittavat vedenalaiset kamerat, joita uintivalvojat seuraavat kopissaan. Halli on myös liikuntaystävällisempi uusine luiskineen ja paranneltuine portaineen.

Entistä

viihteellisempi

Uusittu uimahallin lippukassa toimii kaupungin pääkassana. Kassa sijaitsi aikaisemmin kaupungintalolla. Uimahallin kassaan voi maksaa muun muassa vesi-, lämpö- ja terveyskeskuslaskut.

Hyppyaltaan tilalle rakennettu vesiliikunta-allas mahdollistaa vesivoimistelun järjestämisen hallilla. Syksyn uudesta aikataulusta löytyy 16 vesijumppatuntia.

Uutuuksia hallissa ovat myöskin höyrysaunat, vesiliukumäki ja hierovat suihkut. Hallista on tehty tarkoituksella entistä viihteellisempi.

­·Imatran uimahallin taipale alkoi uimaurheiluhallina, mutta enää se ei ole voinut olla virallinen kilpailuhalli altaansa takia. Tämä vapautti meille hieman viihteellisemmän otteen. Hallissa on nyt sellainen Matti Meikäläistä lähenevä painotus, Hyttinen tuumii.

Uusia vuokralaisia uimahallin tiloissa ovat parturi-kampaamo, fysioterapiahoitolaitos ja kahvio. Imatran liikuntaseura Ilse ja selkäyhdistys Selkkis ry avasivat yhdistetyn toimistonsa uimahallilla.

III

Imatran saneerattu uimahalli avaa ovensa maanantaina kello 10.

MAARIT LINDSTRÖM

Kuvateksti

Entistä ehompi. Imatran uusittu uimahalli avaa ovensa maanantaina. Kuvan Hilkka Asikainen pääsi tutustumaan halliin ennen suurta yleisöä Naisten Vuoksi -tapahtumassa.

Kirjoittaja:
Sari Anttonen