Hiekkalinna purettiin maan tasalle

Hiekasta rakennetaan talveksi lasten pulkkamäki.

MARIA KOIVU

Lappeenrannan hiekkalinna purettiin torstain aikana maan tasalle. Suositun hiekkalinnan jatko on vielä avoinna.

­·Toivomme, että linna pystytetään myös ensi vuonna. Hiekkalinnan lähtökohtana oli jatkuvuus, myyntipäällikkö Janne Huttunen Lappeenrannan seudun elinkeino ja matkailu Oy:stä toteaa.

Huttunen kertoo, että vartiointikustannukset ylittivät talousarvion. Hankkeen kaavailtu budjetti oli 42 000 euroa. Alun perin tarkoituksena oli valvoa linnaa videovälitteisesti, mutta lopulta päädyttiin vartijan palkkaamiseen.

Linnan tulevaisuudesta päätetään syyskuun aikana. Samalla pohditaan uudelleen myös linnan aukiolokautta ja sijaintipaikkaa.

Arvioiden mukaan linnaan tutustui heinä­elokuussa noin 50 000 ihmistä. Selman tavoitteena oli hiekkalinnan avulla houkutella Lappeenrantaan lapsiperheitä parin päivän mittaisille matkoille. Huttunen arvioi, että pyrkimyksessä on onnistuttu.

­·Perhematkailu on kilpailtu ala. Perheet tuovat varoja monille yrityksille yöpymällä hotelleissa, tankkaamalla autonsa, ostamalla tuliaisia ja syömällä ravintoloissa, hän kertoo.

Huttunen muistuttaa, että hiekkalinnan osuutta on hankala erottaa kokonaisuudesta, joka koostuu Linnoituksen ja Sataman muista käyntikohteista.

Päivän

purku-urakka

Hiekkalinnan purku alkoi keskiviikkona aitojen ja sähköjohtojen raivaamisella. Linnan hiekka käytetään uusiksi lasten liukumäkeä varten. Mäki rakennetaan hiekkalinnan viereen. Leikkivälineet kuljetetaan Huhtiniemen leirintäalueelle.

­·Mäestä ei ole tarkoitus tulla kovin korkea, jotta se sopisi myös pikkulapsille. Pelastuslaitos jäädyttää paikalle liukumäen, jää- ja hiekkaveistoyrittäjä Kimmo Frosti kertoo.

Frosti on halukas veistämään uuden linnan ensi kesänä, jos rahoitus järjestyy. Silloin luvassa olisi jotain uutta.

­·Teema vaihtuu historiasta joksikin muuksi. Linna voisi olla aiempaa suurempi, hän kertoo.

Villimiehen

varpaat kastuivat

Veistoksen miljoona kiloa hiekkaa voidaan käyttää uudestaan. Linnan teossa käytettiin mahdollisimman vähän sideainetta.

­·Linnassa oli hiekkaa 660 000 litraa ja veistoksen pinnassa on liimaa 40 litraa. Liimamäärä on hävinnyt hiekkamassaan, Frosti kertoo.

Rakennelma kesti hyvin kesän sateita. Vartioinnin vuoksi ilkivallantekijätkään eivät päässeet yllättämään.

­·Hiekka imee hyvin vesisadetta, mutta ongelmana oli, ettei maa pystynyt vetämään vettä tarpeeksi. Villimiehen varpaat tuhoutuivat, Frosti kertoo.

Hiekkalinnassa kerättiin yleisöpalautetta 2 000 kävijältä. Palautteen sävy on ollut myönteistä.

­·Leikkivälineitä toivottiin lisää, sillä niihin kertyi välillä jonoa, Frosti kertoo.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Tornit kumoon. Hiekkalinna purettiin maan tasalle torstaina.

Kirjoittaja:
Maria Koivu