Hotelli Saimaan alueen kehittämistarjoukset vertailuvaiheessa

Lähiviikkoina muutama tarjous saadusta seitsemästä siilautunee jatkokehittelyyn.

ANNE KOTIHARJU

Hotelli Saimaan alueen kehittämisestä jätetyistä seitsemästä tarjouksesta siilautuu ehkä parin kolmen viikon kuluessa muutama jatkokehittelyn pohjaksi.

Saimaan ja Helsingintien välissä sijaitsevan Lappeenrannan oman kansallismaiseman tulevaisuus on nyt alueen uuskäyttöä miettivän työryhmän hyppysissä. Toimikunta järjesti uuskäytöstä idea- ja hinnoittelukilpailun.

­·Lähetimme kahdeksan tarjouspyyntöä. Määräaikaan mennessä saimme seitsemän tarjousta. Mukana on sellaisiakin tahoja, joilta ei tarjousta pyydetty, selvittää työryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan laki- ja liiketoimintajohtaja Seppo Miettinen.

Kaavoitusosasto käy parhaillaan tarjouksia läpi ja arvioi sekä vertailee niitä kaupunkikuvallisesti, kaavoituksellisesti ja maankäytöllisesti.

­·Sen jälkeen asia esitellään kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus päättää jatkovalmistelusta, esimerkiksi niin, että valitaan muutama jatkokehittelyn pohjaksi.

­·Kaikki tarjoukset ovat erityyppisiä. Tarkoitus on, että julkisuuteen esiteltäisiin aikanaan myös muita vaihtoehtoja, kuin valittu.

Hotelli Saimaan hotellitoiminta loppui kesäkuun puolivälissä. Rakennuksen omistaa kaupunkiyhtiö Lappeenrannan Yritystila Oy ja tontin kaupunki.

Ideakilpailussa on pyydetty vaihtoehtoiset käyttö- ja hinnoittelusuunnitelmat siitä, että rakennukset säilytetään tai että rakennetaan uutta.

Kaupungin tarkoitus on aikanaan myydä uudelleen kaavoitetun alueen tontit rakennusliikkeille.

Uuskäyttöä selvittävään työryhmään kuuluvat Miettisen lisäksi Yritystilan toimitusjohtaja Markku Muhonen, tekninen johtaja Ensio Koikkalainen ja kaavoituspäällikkö Erkki Jouhki.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju