Aku Saarinen on valmis shukokai-karaten MM-kisoihin

Kaksi vuotta sitten Birminghamissa suomenniemeläinen otteli hopealle. Kapkaupungissa ensi viikonvaihteessa Saarisen tavoitteena on MM-kulta.

HEIKKI SAIRANEN

Joka toinen vuosi järjestettävät shukokai-karaten MM-kilpailut pidetään tänä vuonna Etelä-Afrikassa. Isäntäkaupunkina toimii Kapkaupunki. Kilpailut alkavat ensi torstaina ja päättyvät sunnuntaina.

Suomesta lähtee kilpailuihin 34 kilpailijaa. Etelä-Karjalasta kisoissa on vahva edustus, kun aikuisten sarjaan osallistuvat Lappeenrannasta Anne Peuhkuri ja Atte Kaasinen ja Suomenniemeltä Aku Saarinen.

Nuorten MM-kisoihin Etelä-Karjalasta lähtee seitsemän karatekaa: Sena Hozda, Sini Reponen ja Heidi Laakso Lappeenrannasta, Herman Keränen Savitaipaleelta, Anselmi Hakkarainen Luumäeltä ja Aapo Saarinen Suomenniemeltä.

Heille karatemaajoukkueen päävalmentaja sensei Yrjö Pursiaisen mukaan MM-Kapkaupunki on vielä sisäänajo, sillä vuoden 2006 MM-kisat järjestetään Suomessa.

Pursiainen on tyytyväinen, jos Kapkaupungissa nuoret saisivat muutaman mitalin. Tulos olisi hyvä, jos niistä yksi olisi MM-kulta.

Aku Saarisella

kova urakka edessä

Suomenniemen Aku Saarisella on edessään kova urakka, sillä hän yhdessä Peuhkurin ja Kaasisen kanssa kilpailevat sekä katakilpailussa että ottelusarjoissa.

­·Yhden kilpailupäivän aikana kilpailija saattaa joutua käymään tatamilla yli 20 kertaa, mutta sitä vartenhan sitä on harjoiteltu.

Saarinen kilpailee aikuisten sarjassa toista kertaa. Kaksi vuotta sitten suomenniemeläinen otteli MM-hopeaa Birminghamissa alle 70 kilon sarjassa, joten Kapkaupunkiin jäi parannettavaa.

­·MM-kulta ei ole mahdottomuus. Kisoissa voitto pitää olla aina tavoitteena.

Saarinen, 21, on saanut valmistautua MM-kisoihin hyvässä kunnossa. Viime viikolla tosin oli lievää flunssaa, parina päivänä oli pientä lämpöäkin, mutta Saarinen ei laske sitä pitkäksi miinukseksi.

­·Se on sitä paitsi menossa jo ohi.

Viime vuonna EM-kisoissa Saarinen sijoittui katassa kolmanneksi. MM-tasolla aikuisten sarjassa katamenestys antaa vielä odottaa, mutta Kapkaupungissa Saarisella on siihenkin täydet mahdollisuudet.

­·Katassa on kova taso maailmalla. Parhaat tulevat Etelä-Afrikasta, ja myös britit ovat taitavia.

Päivä aikaa

palautumiseen

Suomen joukkue matkustaa Kapkaupunkiin ylihuomenna tiistaina. Lähtö on heti aamulla ja perillä joukkueen pitäisi olla ennen vuorokauden vaihtumista.

­·Aikaeroahan ei ole juuri yhtään ja keskiviikkona ehtinee hyvin palautua kisakuntoon, Saarinen arvioi.

Olosuhteet ovat suomalaisittainkin siedettävät, sillä lämpötila kohoaa noin 30 plusasteeseen.

Tavoitteena

kuusi mitalia

Suomen MM-joukkue viimeisteli kuntoaan viikonloppuna Suomenniemellä.

­·Kaikki on kunnossa. Pientä flunssaa lukuun ottamatta olen saanut harjoitella terveenä ja ilman loukkaantumisia. Fiilikset ovat hyvät, tänä syksynä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa aloittanut Aku Saarinen toteaa.

Suomen tavoitteena MM-kisoissa on sijoittua kuuden parhaan kisamaan joukkoon. Aikuisten sarjoissa tavoitteena on kuusi mitalia. Puolentusinan mitalin joukkoon pitäisi Pursiaisen mukaan saada mahtumaan myös yksi MM-kulta.

Suomen joukkueen kokonaismäärä kisoissa on yli 50 henkilöä. Kilpailijoiden lisäksi joukkueeseen kuuluvat huolto-organisaatio, tuomaristo ja vuoden 2006 MM-kotikisaorganisaatio.

VESA SALMINEN

Kuvateksti

Karatekatrio. Atte Kaasinen (vas.) ja Aku Saarinen kilpailevat aikuisten sarjoissa shukokai karaten MM-kisoissa. Aapo Saarinen kilpailee nuorten sarjoissa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen