Eeva Hienosen kirjastokortti kovassa käytössä

Parikkalan kirjastossa vietettiin suomalaisen kirjallisuuden päivää.

PÄIVI VENTO

Eeva Hienonen kertoi, että vaikka hänellä on kaksi kirjaa kesken ja vinopino lukemattomia kirjaston kirjoja kotona, hän otti silti, varmuuden vuoksi, kirjastokortin mukaan. Hienonen tuli sunnuntaina piipahtamaan Parikkalan kirjastoon, jossa pidettiin iltapäivän ajan ovet avoinna suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi.

­·Minulle kirjasto on tosi tärkeä asia. Käyn yleensä kerran viikossa ja lainaa kerralla enemmän. Tällä hetkellä olen ihastunut vanhoihin kirjoihin, joita kirjaston henkilökunta etsii minulle varastosta, Eeva Hienonen jutteli. Yksi mikä tuntuu aina vaan viehättävän, on tiettyjen dekkarikirjailijoiden tuotanto.

Tuntuisi ihanteelliselta ajatukselta, että kirjastot olisivat avoinna sunnuntaisin, kun valtaosalla ihmisistä on vapaata.

­·Mutta olisiko siihen meillä tarvetta, kirjastonjohtaja Marja-Leena Halonen mietiskeli, sillä ensimmäisen tunnin aikana oli käynyt vain 12 ihmistä.

­·Tosin tämä upea ilma pitää ihmiset ulkotöissä.

Parikkalan kirjasto on kerran pari vuodessa avoinna joko lauantaina tai sunnuntaina. Yleensä silloin kuntalaisille tarjoillaan myös kirjailijavierailu. Viime lainanpäivänä kävijöitä oli 83, kirjailija Sirkka Laine esitteli kirjauutuuksia. Laine oli vieraana myös tällä kertaa, hän kertoi Marja-Liisa Vartion tuotannosta.

Sunnuntaina vietettiin myös valtakunnallista mielikirjapäivää ja Aleksis Kiven päivää. Marja-Leena Halonen kertoi Kiven Seitsemän veljeksen olevan hänelle merkityksellinen teos ja mielikirja. Se oli pakko lukea koulussa, mutta sen teksti avasi Halosen mielen kaunokirjallisuudelle.

PÄIVI VENTO

Kuvateksti

Ahkera lainaaja. Eeva Hienonen kiittelee kunnallista kirjastolaitosta sanomalla, että kenen kannattaisi ostaa kaikki kirjat, jotka haluaa lukea.

Kirjoittaja:
Päivi Vento