Etelä-Karjalan Säästöpankin liiketoiminta myötätuulessa

Alhaiset korot supistivat rahoituskatetta, mutta liiketulos nousi viime vuoden tasolle.

MARTTI HYTTI

Etelä-Karjalan Säästöpankin liiketoiminnan kehitys jatkui tammi-syyskuussa myönteisenä. Alhainen korkotaso ja pienet korkomarginaalit supistivat rahoituskatetta. Kasvaneiden toimitusmaksujen ja välityspalkkioiden ansiosta liikevoitto nousi viime vuoden vastaavalle tasolle.

Liikevoitto oli 5,7 miljoonaa euroa, joka on prosentin heikompi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liikevoitto taseen vuosikeskiarvosta on edelleen säästöpankkiryhmän parhaimmistoa eli 1,8 prosenttia.

Myönteisen tuloskehityksen ansiosta pankin kannattavuus ja vakavaraisuus säilyivät hyvällä tasolla. Omat varat lisääntyivät samalla merkittävästi.

Pankin vakavaraisuus oli syyskuun lopussa 22,1 eli lähes kolminkertainen lakisääteiseen tasoon verrattuna.

Talletukset lisääntyivät yhdeksän kuukauden aikana 6,2 prosenttia eli 22 miljoonaa euroa. Luottoja myönnettiin samaan aikaan 128,6 miljoonaa euroa. Luottokannan kasvu oli kymmenen prosenttia. Ripeimmin lisääntyivät asuntoluotot, kasvu 11 prosenttia.

Kuluneen vuoden aikana pankki on saanut yli 1 600 uutta asiakasta. Kokonaisasiakasmäärä oli syyskuun lopussa yli 43 000.

Toimitusjohtaja Jarmo Partanen on tyytyväinen pankin tuloskehitykseen.

­·Pankin toiminta etenee kuin juna kiskoilla eli suunnitelmien mukaan.

Partanen odottaa, että pankin myönteinen kehitys jatkuu myös loppuvuoden.

­·Uskon liikevoiton kohoavan viime vuoden tasolle.

Tulevaisuudessa pankki panostaa hänen mukaansa edelleen voimakkaasti monikanavaisuuteen pankkipalveluissa.

­·Samalla kehitämme ja suuntaamme myynnillisiä panoksia tuottopohjan laajentamiseen. Yhteistyö vahvojen kumppaneiden kanssa luo hyvät mahdollisuudet laajentaa pankin palveluvalikoimaa.

Kirjoittaja:
Martti Hytti