Sami Karttunen ei haaveile ammattilaisuudesta

Lappeenrantalainen biljarditaituri on tyytyväinen, jos hän joskus maailmassa saisi oman biljardipöydän kotiinsa.

HEIKKI SAIRANEN

Viime keväänä Sami Karttunen, 30, voitti kaisabiljardissa SM-pronssia ja tämän syksyn snookerkauden ranking -kilpailun hän aloitti kakkossijalla. Pari kertaa lappeenrantalainen biljarditaituri on edustanut myös Suomen maajoukkuetta Walesin Home International Tournamentissa.

Ammattilaisuutta hän ei kuitenkaan uskalla edes haikailla. Se on kaukana, ja kuten Karttunen itsekin sanoo, kauaksi myös jää.

­·Mutta jos joskus saisi ihan oman biljardipöydän.

Karttusella on parhaillaan menossa talonrakennus-projekti, mutta se ei valitettavasti sisällä biljardipöytää.

­·Se vaatisi sellaisen 35 neliön tilan. Jos sitten joskus, tänä viikonvaihteena Biljardi-Lappeen 15-vuotisjuhlissa pelaava Karttunen toivoo.

Kaisa

sivulaji

Sami Karttunen aloitti biljardin jo 15 vuotta sitten Saariselällä.

­·Se oli sellainen kolikkopöytä. Pallot tippuivat pussiin kuin automaattisesti ja silloin tiesin, että tämä on minun laji.

Karttunen aloitti snookerilla. Viitisen vuotta hän pelasi myös kaisaa, kunnes siirtyi takaisin snookeriin kolme vuotta sitten. Kaisa kulkee nyt siinä sivussa.

Pari vuotta sitten hän nousi snookerin SM-sarjaan ja kahdeksan parhaan joukkoon. Tällä hetkellä hän on siinä rankingissa toisena. Seuraava osakilpailu on tämän kuun lopussa Oulussa.

­·Alku lähti yllättävänkin hyvin, joten en pety, vaikka jatkossa vähän tippuisinkin. Mutta kunhan olen keväällä neljän parhaan joukossa. Se riittää.

Sijoittuminen neljän joukkoon tietäisi Karttuselle lisää uusia kansainvälisiä kisoja.

”Biljardissa et ole

koskaan valmis”

Billiard Club of Lappeenrantaa edustava Sami Karttunen tuntee olevansa omalla alalla. Vaikka hän on pelannut biljardia vuosikaudet, laji yhä vain jaksaa kiehtoa.

­·Aina tulee jotakin uutta vastaan. Tässä lajissa et ole koskaan valmis.

Karttusen mukaan laji vaatii myös hyvän kunnon.

­·Pää menee tukkoon, jos ei pidä fysiikastaan huolta.

Oman pelaamisen ohessa Karttunen ehtii myös valmentaa Janne Stenbergiä ja Riikka Saarasta. Stenberg on viime kauden nuorten kaisamestari. Imatralaisesta tuli BCL:n pelaaja tänä syksynä.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Keskittyminen. BCL:n Sami Karttunen pelaa tänä viikonloppuna Biljardi-Lappeen 15-vuotisjuhlakisoissa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen