Categories
Artikkelit

Lappeenrannan Tennisseura suunnittelee omaa tennishallia

Kahden kentän halliyhtiön osakkaiden kiinnostus mitataan koemerkinnällä tammi-helmikuussa.

VESA SALMINEN

Lappeenrannan Tennisseura tutkii osakepohjaisen tennishallin rakentamista. LTS on pyytänyt rakennusyrityksiltä kustannusarvioita kahden kentän hallista.

LTS testaa jäsenistönsä sekä ulkopuolisten pelaajien ja yritysten kiinnostuksen hankkeeseen osakkeiden koemerkinnällä tammi-helmikuun aikana.

­·Katsotaan, löytyykö tarpeeksi halukkuutta, LTS:n puheenjohtaja, Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen sanoi.

Osakkeen hinnaksi on arvioitu 2 000­-3 000 euroa rakentamiskustannuksista riippuen. Kolehmaisen mukaan euroja pitäisi saada kasaan lopullisella osakemerkinnällä noin 100 000, jotta 400 000-­500 000 euron halli pystyttäisiin rakennuttamaan.

­·Lainaosuus on joka tapauksessa yli puolet, Kolehmainen laski.

Tiettävästi rahoittajapankkien vaatimus omarahoitusosuudesta liikkuu kuitenkin tennishallin osalta lähempänä 40 kuin 20 prosenttia.

Halli pyörii

ostopalveluilla

Osakkeenomistajat omistaisivat koko hallin ja yhtä osaketta vastaan saisi yhden pelitunnin.

­·Heillä olisi sananvalta ja vastuu, Kolehmainen kuvasi.

Sijoituspaikkana esillä ovat olleet Lavolan ja Myllymäen teollisuusalueiden lisäksi Lappeenrannan nykyiset urheilupaikat, muun muassa Etelä-Karjalan liikuntakeskus Huhtiniemessä.

Olemassa olevia tilojakin on kartoitettu, mutta sopivaa ei ole löytynyt, ja realistinen vaihtoehto on uuden hallin rakentaminen.

Huhtiniemen nykyisen tennis- ja liikuntahallin yhteyteen rakennettaessa olisi mahdollista ostaa uuden hallin palvelut ja pyörittäminen liikuntakeskukselta. Neuvotteluja siitä, millä ehdoilla Etelä-Karjalan liikuntakeskus ottaisi kilpailevaa toimintaa nurkalleen ei ole vielä käyty.

Työnantajaksi LTS ei aio ryhtyä.

­·Kaikki palvelut ostetaan ulkoa, Kolehmainen linjasi.

­·Tarkoitus olisi, että halli toimisi automatiikalla tai poleteilla.

Peliaikoja

ei tahdo löytyä

LTS on asettanut tennishallin rakentamista tutkimaan hallitoimikunnan. Kolehmaisen mukaan koko hanke on lähtenyt liikkeelle jäsenistön aloitteesta ja paineesta.

Tennisseurassa on koettu, että talvikaudella Lappeenrannan parin tenniskentän käyttöaste on niin suuri, ettei pelivuoroja tahdo saada varsinkaan iltaisin.

­·Ainakin nyt pitää selvittää, onnistuuko tämä hanke, Kolehmainen totesi.

­·Jos merkintä onnistuu, ensi talveksi pitäisi halli saada pystyyn.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen