Categories
Artikkelit

Parikkalan virkajärjestelyt ovat kaikilta osin valmiit

Vakinaisille on löytynyt paikka organisaatiossa, määräaikaisten kohtalo selvitetään tapaus tapaukselta.

TENHO TIILIKAINEN

Kaikille Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen kunnan palveluksessa vakinaisessa virassa tai toimessa olevalle työntekijälle on löydetty tehtävä vuoden alusta toimintansa aloittavaan suurkuntaan. Vakinaisen henkilökunnan määrä Parikkalan kunnassa on vuoden alusta 408 henkilöä.

Henkilöstön kartoitus ja sijoittaminen on kunnanjohtaja Alpo Kosusen mukaan nyt lopuillaan. Lisähenkilöstön ja määräaikaisten työntekijöiden kohdalla tilannetta tarkastellaan vielä.

­·Yllättävän hyvin kaikki on sujunut, myönteisessä ilmapiirissä, Kosunen antaa kiitosta.

Hänen mukaansa aikaisempaa suuremmassa organisaatiossa lisähenkilöstön käyttö voi olla aikaisempaa joustavampaa ja taloudellisempaa.

­·Toimintojen sisäänajovaihe esimerkiksi sosiaali. ja terveystoimessa kestää oman aikansa. Vasta tämän jälkeen näemme millainen on lisähenkilöstön ja määräaikaisten tarve. Kun työntekijän määräaikainen työsuhde päättyy, katsomme henkilöstötarpeen aina tapauskohtaisesti, Kosunen sanoo.

Vakinaisen väelle on yhdistymissopimuksessa taattu viiden vuoden ajalle töitä, määräaikaisilla tällaista turvaa ei ole.

Silvennoisesta

kakkosmies

Yhdistyneen Parikkalan kunnanjohtajana toimivan Alpo Kosusen sijaisena toimii tarvittaessa talousjohtajaksi nimitetty Unto Silvennoinen. Hän on aiemmin toiminut Parikkalan kunnan taloussihteerinä.

Hallintojohtajaksi on valittu Marjatta Laukkanen, joka aiemmin toimi Parikkalan teknisen toimiston toimistosihteerinä. Teknisen johtajan postin saa Parikkalan kunnan nykyinen kunnaninsinööri Pentti Jäppinen.

Sivistystoimenjohtajana jatkaa Irja Tuunanen. Uukuniemen kunnanjohtaja Sisko Rönkä on jatkossa Parikkalan perusturvajohtaja, jonka alaisuudessa ovat niin sosiaali- kuin terveystoimikin. Sosiaalijohtajaksi on valittu Soile Myllys ja johtavaksi lääkäriksi Ritva Simpanen.

Parikkalan kunta tukeutuu elinkeinopolitiikan toteutuksessaan paljossa omaan osaamiseensa.

­·Olemme tehneet linjapäätöksen, että kunta hoitaa elinkeinopolitiikkansa itsenäisesti. Elinkeinojohtajaksi on valittu Parikkalan nykyinen elinkeinoasiamies Aune Ritola­Grahn, Kosunen sanoo.

Parikkalan kunta on kuitenkin osakkaana mukana Imatran seudun kehitysyhtiössä, mutta ei samanlaisella panostuksella kuten esimerkiksi Ruokolahti tai Rautjärvi.

Kärkikuntien seutukunta loppuu kuntien yhdistymisen myötä ja Parikkala kuuluu jatkossa Imatran seutukuntaan. Erikoissairaanhoidon palvelut Parikkala hakee Itä-Savon sairaanhoitopiiriltä. Kosunen uskoo, että jatkossa yhteistyötä muun muassa yhteisten virkojen kanssa tullaan kehittämään myös Rautjärven, Punkaharjun ja Kesälahden kanssa.

ES-ARKISTO/PÄIVI VENTO

Kuvateksti

Uuteen virkaan. Uukuniemen kunnanjohtaja Sisko Rönkä siirtyy yhdistyneessa Parikkalassa perusturvajohtajaksi.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen