Categories
Artikkelit

Pasi Riihelä lopettelee vuotta toipilaana, Minna Nieminen tähtää jo Pekingin kisoihin

Urheiluvuodesta 2004 jäi Etelä-Karjalassa monille pieni pettymyksen tunne tai ainakin paljon parannettavaa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Päättyvä vuosi 2004 toi Etelä-Karjalan urheilijoille monia ilonaiheita, mutta päällimmäiseksi taisi useimmilla sittenkin jäädä pieni pettymyksen tunne. Ainakin paljon jäi parannettavaa ja uusia tähtäimiä asetellaan alkavalle vuodelle ja pitemmällekin tulevaisuuteen.

Imatralainen soutaja Minna Nieminen jäi täpärästi Ateenan olympiajoukkueen ulkopuolelle, kun Suomen kevyt kaksikko putosi pitkän olympiakarsinnan viime aironvedoilla.

­·Olihan se kova pala, kun Ateenaan oli tähdätty jo kaksi ja puoli vuotta, Minna Nieminen muistelee.

Lohdutusta olympiapettymykselle tuli kuitenkin loppukesästä, kun Minna Nieminen souti kevyen yksikön MM-kisassa pronssille.

­·Se mitali tuntui hyvältä niin lyhyen valmistautumisajan jälkeen. Viisi viikkoa jäi aikaa siirtyä yksikköön, enkä ollut kolmeen vuoteen ollut yksikköjen kansainvälisissä kisoissa, Minna Nieminen kertoo.

Mitä soutaja sitten tekee vuodenvaihteessa, kun järvet ovat jäässä?

­·Soutaja soutaa vaikka soutulaitteella, jos on Suomessa. Lisäksi juoksen ja hiihdän. Maakuntaviestissä olisi tarkoitus hiihtää ilmeisesti Imatran kakkosjoukkueessa.

Seuraava suuri tähtäin Minna Niemisellä on Pekingin olympiakisoissa 2008.

­·Nyt minulla on uusi pari kevyessä kaksikossa, kevyttä yksikköä kun ei olympialaisissa soudeta, vuoden soutajaksi valittu Vuoksen Soutajien Minna Nieminen kertoo

Pasi Riihelä on

yhä toipilas

Lappeenrannan NMKY:n kapteeni Pasi Riihelä on tyytyväinen siihen, että hänen joukkueensa on joulutauolla koripallon SM-sarjan ykköspaikalla.

­·Syyskausi meiltä on mennyt paremmin kuin odotettiin, onhan se hienoa. Toisaalta keväällä oli kova pettymys, kun pudottiin Kouvoille pudotuspeleissä suoraan kolmessa ottelussa. Se lannisti hetkeksi, mutta ehkä siitä sai sitten lisää intoa.

Marraskuussa koripallon pääsarjan kuukauden pelaajaksi valitun Pasi Riihelän omaan loppuvuoteen tuli yllättävä takaisku joulukuussa, kun hän loukkasi oikean kätensä eli heittokäden kyynärpään vieraspelissä Salossa. Haavan tulehdus vei miehen sairaalaan ja sairaslomalla hän on yhä tämän viikon.

­·Kättä särkee edelleen ja kunto on tietysti mennyt alaspäin muutamassa viikossa. Voimaharjoituksissa olen jo ollut, mutta varsinaisissa korisharjoituksissa en ole pystynyt vielä käymään.

­·Se tässä on tietysti positiivista, etten ole vielä menettänyt kuin yhden pelin. Toivottavasti käsi paranee ja pääsen pikapuoliin mukaan peleihin ja toivottavasti terveyttä riittää kevätkaudella koko joukkueelle. Se on aika tärkeää tässä hommassa, Namikan kippari muistuttaa.

Jäähallin remontti

oli tärkeää

SaiPan ja joukkueen kippari Petri Kokon vuoteen on mahtunut paljon tappioita ja pettymyksiä, mutta jotain hyvääkin jäi loppukaudesta pinnalle.

­·Vähän ennen joulutaukoa löydettiin peliin ilmettä ja samanlainen hyvä hetki oli marraskuussa ennen maaottelutaukoa. Tauolla on harjoiteltu lujaa ja toivottavasti se saadaan näkymään loppukauden peleissä.

­·Nyt on edessä pelejä tiukassa tahdissa, välillä joka toinen päivä. Siinä katsotaan, onko meissä vielä jätkää parantamaan sijoitusta, Kokko sanoo.

Petri Kokko oli syyskaudella puolustajien pistepörssin kärjessäkin, mutta itse hän ei ole tyytyväinen omiin peleihinsä.

­·Pisteitä tuli, kun pelasi paljon ylivoimaa, mutta ihan liian epätasaisia esitykset ovat olleet.

Kesällä tehty Lappeenrannan jäähallin saneeraus oli tärkeää myös pelaajille.

-·Oli se vanha halli jotenkin niin ahdas. Nyt on paljon viihtyisämpi ympäristö. Oulustakin kun on käynyt tuttuja pelaajia, niin ne ovat sanoneet, että teillähän on nyt ihan liigahallin näköinen paikka, Kokko kehaisee.

Ilona Rannan tavoitteena ennätys

Lappeenrannan Urheilu-Miesten aitajuoksija Ilona Ranta pääsi viime kesäkauteen pitkästä aikaa lähes terveenä. Tuloksena oli 4×400 metrin viestin SM-kultaa sekä kotimainen kärkiaika ja matkavoitto maaottelussa Barcelonassa. ­·Siihen olen pettynyt, että ennätystä ei viime kesänä tullut, vaikka oli tietysti hienoa, että pääsi pitkästä aikaan kilpailemaan. Barcelonan maaotteluun saakka meni hyvin, mutta sitten tulivat taas jalkavaivat, SM-kisoissa alkuverryttelyyn lopettanut Ilona Ranta kertoo.

Syyskauden ajan Ilona Ranta on kuitenkin pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti ja 22-vuotiaan aitajuoksijan näkymät ovat valoisat.

­·Valmistautuminen ensi kauteen on sujunut hyvin ja kahden seuraavan vuoden aikana tavoitteena on katsoa, mihin rahkeet riittävät. Ennätyksen parantaminen on tietysti tavoitteena jo ensi kesänä.

Matti Monosella MM-kisat mielessä

Imatran Urheilijoiden seiväshyppääjä Matti Mononen oli Etelä-Karjalan ainoa olympiaurheilija Ateenan kesäkisoissa 2004. Omaa ennätystään 565 Ateenan helteessä sivunnut Mononen jäi täpärästi seipään loppukilpailusta.

­·Tulos oli siinä vaiheessa ihan ok, mutta se oli tietysti kova pettymys, että en päässyt finaaliin. Ateena oli kuitenkin kokemuksena mahtava, missään niin suuressa tapahtumassa en ole aiemmin ollut mukana.

Viime kesänä Matti Mononen paransi ennätystään sentin.

­·Se ei ollut riittävästi, mutta varmuutta tuli lisää, eivätkä tulokset heilahdelleet niin paljon.

­·Ensi kesänä on kaksi tärkeää kisaat. MM-kisat Helsingissä ja 22-vuotiaiden EM-kisat sitä ennen. Molemmista tavoittelen hyvää sijoitusta. Mitään tulostavoitteita en aseta, jos niissä kisoissa aikoo menestyä, niin tuloksen on oltava hyvä, 20-vuotias seiväshyppääjä pohtii.

ES-ARKISTO

Kuvatekstit

Toistaiseksi toipilas. Pasi Riihelä toivoo palaavansa pikapuoliin pelikentille.

Olympiakisat yhä tähtäimessä. Minna Nieminen pitää soutukuntoa yllä myös hiihtämällä.

Valoisat odotukset. Ilona Ranta odottaa ensi kesältä hyviä tuloksia.

MM-kisavuosi tulossa. Matti Mononen tähtää elokuisiin Helsingin MM-kisoihin.

Halliremontti paikallaan. SaiPan kippari Petri Kokko sanoo, että Kisapuistossa ovat puitteet kunnossa, nyt on aika kerätä lisää pisteitä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen