Categories
Artikkelit

Valtionhotellin remontilta puuttuu tekijä

Saneeraus alkaa tammikuun alussa.

PETTERI VÄRTÖ

Lopulliset päätökset Imatran Valtionhotellin tulevasta saneerauksesta sekä sen tekijästä ovat toistaiseksi tekemättä. Vuokraisäntä Kapiteeli Oyj ja vuokralainen Restel Oy neuvottelevat urakoitsijasta ja viimeistelevät tänään yli kahdeksi kuukaudeksi sulkeutuvan hotellin saneeraussuunnitelmaa vielä alkaneella viikolla Imatralla.

­·Neuvottelut ovat kesken. Mahdollisimman paljon porukkaa yritetään saada mukaan, joten kyselyjä on tehty usealle taholle. Tässä vaiheessa mitkään nimet eivät ole julkaisukelpoisia, sillä projekti käynnistyy vasta tammikuussa, kun Restel Oy aloittaa vuokralaisena, johtaja Seppo Lehto Kapiteeli Oyj:stä sanoi joulun alla.

­·Konsepti on selvä, mutta en tässä vaiheessa haluaisi kertoa sitä. Se tulee aikanaan esille, hän jatkoi salamyhkäisyyttä.

Lehdon mukaan kyse ei niinkään ole viivästymisestä, vaan muuttuneesta toimintatavasta. Hän kertoo, että vuokraisäntä ja vuokralainen ovat suunnitelleet saneerausta hyvässä hengessä. Suunnittelu on elänyt, koska kiinteistö on ollut koko ajan käytössä.

­·Kun putiikki menee maanantaina kiinni, käymme paikan päällä vielä kunnostuskohteita läpi. Perjantaina on luovutustilaisuus, jossa paikat tarkastetaan ja käydään yhdessä läpi. Tämä on ihan normaali prosessi.

Valtionhotellin saneeraus sujuu aiemmin ilmoitetussa aikataulussa. Remontointityöt käynnistyvät tammikuun ensimmäisellä viikolla. Hotelli avaa jälleen ovensa maaliskuun alussa.

Pinnat uusiksi

Imatran Valtionhotellin saneeraus kohdistuu kaikkiin kiinteistön tiloihin. Restel Oy:n toimitusjohtaja Ralf Sandström kertoo saneeraussuunnitelmista, että huonekohtaisesti kaikki on käyty läpi.

­·Korjaussuunnitelman lähtökohtana on, että kaikki pinnat ovat puhtaita, siistejä ja uusia. Uudelleenkäsittelyä vaativat pinnat tehdään uusiksi ja entuudestaan hyvät pinnat vain pestään ja siivotaan.

Kilpien kiillottamisella tähyillään elämysmarkkinoille. Sandströmin mukaan tarkoituksena on, että Valtionhotelli näkyy aiempaa aktiivisemmin markkinoilla sekä kokous-, kongressi- että vapaa-ajanelämysviettopaikkana.

­·Elämyspaketteja tuotetaan kovasti ulkomaanmarkkinoille. Venäjän ja Pietarin markkinat tulevat olemaan meille tärkeitä. Pakettien konkreettinen sisältö näkyy vasta, kun pakettien markkinointi aloitetaan ensi vuoden puolella, Ralf Sandström sanoo.

­·Hotellin puitteet tehdään sellaisiksi, että linnamaisuus ja linnamainen tapa toimia kohtaa asiakkaan paremmin kuin aikaisemmin, hän jatkaa.

Valtionhotellin saneeraukseen on suunniteltu käytettäväksi kolme miljoonaa euroa.

ES-ARKISTO

Kuvateksti

Saneeraus odottaa. Imatran Valtionhotellin sisätiloja uudistetaan seuraavan reilun kahden kuukauden aikana kolmella miljoonalla eurolla.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö