Categories
Artikkelit

Vasemmistoliitto rantautui torille

KARI KRAUELLAPPEENRANTA. Lappeenrannan vasemmistoliittolaiset rantautuivat eilen pysyväs

KARI KRAUEL

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan vasemmistoliittolaiset rantautuivat eilen pysyvästi Lappeenrannan kauppatorille. Vasemmistoliiton ainoan kaupunginvaltuutetun, lastentautien ylilääkärin Ritva Renkon mukaan tarkoituksena on kerran kuukaudessa olla tavattavissa Lappeenrannan torilla.

­·Pitää olla paikka, jossa ihmiset voivat tuoda julki omia ajatuksia ja mielipiteitä, Renko sanoi telttakatoksessa, josta vasemmistoliittolaiset jakoivat kuumaa mehua ja keksejä.

Renko myönsi, että häntä on vaikea tavoittaa työpäivinä.

­·Sairaalassa en politikoi. Minuun ja meihin saa yhteyttä ainakin täällä torilla.

Vasemmistoliittolaisten ensimmäisen ”tori-iskun” piti alunperin olla juuri ennen ensi maanantain valtuuston kokousta, jota varten lappeenrantalaiset olisivat voineet evästää Renkoa. Valtuuston aikataulu muuttui kuitenkin viikkoa aikaisemmaksi hiihtolomaviikon takia.

NAISET JA NUORET ovat Vasemmistoliiton Kaakkois-Suomen piirin uuden puheenjohtajan Nana Toivasen mukaan löytäneet Vasemmistoliiton.

Simpeleellä syntyneen ja Kotkassa Kymi-Vuoksen 4H-piirin kehityspäällikön tehtävistä äitiyslomalla oleva Toivanen sanoi, että nuorten aktiivisuudesta kertoo muun muassa Etelä-Karjalaan muutama viikko sitten perustettu Etelä-Karjalan vasemmistonuoret ry.

­·Kymenlaaksoon on tarkoitus saada kevään kuluessa myös vastaava yhdistys.

36-vuotiaan Toivasen mielestä Vasemmistoliittoa eivät Kaakkois-Suomessa revi erimielisyydet kommunistien ja muiden vasemmistoliittolaisten välillä.

­·Minusta on voimavara, että Vasemmistoliitossa on jäseniä kommunisteista ympäristöaktiiveihin ja siltä väliltä.

Toivasen oma poliittinen ura on vielä nuori. Hän tuli mukaan politiikkaan kolme vuotta sitten ja vaikuttaa nyt Kotkan kaupunginhallituksessa.

Kuvateksti

Kaupunginvaltuutettu Ritva Renko (vas.) ja piirin puheenjohtaja Nana Toivanen hörppivät mehua Lappeenrannan kauppatorilla. Oikealta Pertti Lautamäki, Inke Karhula ja Aimo Röpötti. Takana Pekka Jylhä.

KARI KRAUEL

Kirjoittaja:
Kari Krauel