Categories
Artikkelit

Ei tehrä tästä numeroo ylti katsojaennätykseen

Sinikka Nopolan kirjoittama Ei tehrä tästä ny numeroo keräsi Veeran kammariin enemmän yleisöä kuin mikään näytelmä aiemmin.

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. Ei tehrä tästä ny numeroo oli Lappeenrannan kaupunginteatterin päättyneen näytäntökauden suurmenestys. Sinikka Nopolan

kirjoittama ja Munu Maunun ohjaama hämäläisilottelu rikkoi Veeran kammarin

aiemmat katsojaennätykset. Näytelmä keräsi esityskaudellaan kaiken kaikkiaan 7 545 katsojaa.

Ei tehrä tästä ny numeroo -näytelmästä oli myös 11 vierailuesitystä eri puolilla Suomea. Näytelmän pääosissa loistivat Marja-Liisa Ketola ja Janna Engström.

Jukola-salin näytelmistä kansaa kiinnosti eniten Maria Jotunin kirjoittama ja Teija Hyvärisen ohjaama tohvelisankarin rouva. Se keräsi 33 esitykseen yhteensä 6 343 katsojaa.

Kaupunginteatterin päättynyttä näytäntökautta värittivät lukuisat vierailuesitykset, jotka keräsivät mukavasti yleisöä. Niistä suosituin oli

Suomen kansallisteatterin Mies se on vainajakin, jonka näki kolmessa esityksessä 1 238 katsojaa.

Katsojia kiinnostivat myös irlantilaisen teatteriryhmän esittämä Keep Coming Back ja Suomen Teatterikorkeakoulun vierailuesitys Mustarastas.

Kaiken kaikkiaan kaupunginteatterissa kävi viime näytäntökaudella 37 374 katsojaa.

ROCK-MUSIKAALI Jesus Christ Superstarin heikko menestys oli näytäntökauden suuri pettymys. Kiitettävää palautetta saanut musikaali keräsi koko esityskaudellaan vain 9 947 katsojaa.

Maaliskuussa ensi-iltansa saanut Jack Popplewellin kirjoittama Lily Piper yllättää jäi sekin kauas katsojatavoitteestaan.

Teatterivuoden katsojamäärään vaikuttivat kielteisesti lukuisat sairastapaukset. Erityisesti syyskaudella näytöksiä piti peruuttaa

näyttelijöiden sairastumisten vuoksi.

Kokonaiskatsojamäärää vähentää myös Kolme muskettisoturia-baletin vierailunäytösten peruuntuminen. Tilausnäytökset jäivät väliin, koska Savonlinnan balettijuhlat peruuntuivat tältä kesältä.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen