Categories
Artikkelit

Kahden maan mestari Matthew Williams palaa Sveitsistä ensi kaudeksi Namikaan

Namikan jenkkivahvistus voitti kultaa myös Sveitsissä. Ensi kaudella hän pelaa jälleen Lappeenrannan NMKY:ssä

VESA SALMINEN

KULTAJUHLIA Lappeenrannan Namikan kanssa koripallon SM-liigassa viettänyt Matthew Williams voitti myös Sveitsin mestaruuden. Williamsin loppukauden seura BBC Monthey kaatoi loppuottelussa Geneven 3–1.

Williams oli Namikan paras pistemies runkosarjassa 19 pisteen keskiarvolla.

Pudotuspeleissä hänet valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi ja pisteitä amerikkalainen tikkasi samalla tahdilla kuin sarjassa.

Namikan aloitusviisikosta puuttuu sopimus enää pelinjohtaja Chanan Colmanilta. Lappeenrantalaisten neuvottelut tanskalaisen kanssa ovat vielä kesken. Colman on tällä hetkellä lomalla Brasiliassa.

NAMIKALLA on sopimukset valmiina vuoden pelaajaksi valitun Pasi Riihelän, toisen maajoukkuemiehen Jussi Kumpulaisen ja eurobasketin vuoden suomalaispelaajaksi valitseman Andre Foremanin kanssa.

Myös Jari Hagman sekä Jarno Laukkanen ovat tehneet vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

WILLIAMSIN joukkue BBC Monthey raivasi tieltään Sveitsissä ennen finaaleja ensin Herensin voitoin 3–1 ja päälle Luganon lukemin 3–2. Williams pussitti ensimmäisessä loppuottelussa 19 pistettä.

Montheyn loukkaantuneen amerikkalaisvahvistuksen Deon Georgen korvaajaksi pudotuspeleihin hankittu Williams ei pelannut finaalisarjan muissa

otteluissa, sillä George palasi kentälle toisessa loppuottelussa.

Välierissä Williams oli koko ajan kentällä.

Monthey oli mestari viimeksi kaudella 1996, jolloin se löi Fribourgin.

Tällä kaudella joukkue hallitsi Namikan tavoin myös maansa runkosarjaa ja saalisti sieltä loppuun saakka kestäneen kotiedun.

Kuvateksti

Tuplamestari Matthew Williams (keskellä) jatkaa ensi kaudella Namikassa. Pelinjohtaja Chanan Colmanin (pallo kädessä) kanssa neuvottelut ovat vielä kesken.

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Vesa Salminen