Rakuunoille riittää nyt sarjapaikan säilyttäminen

Rakuunoiden vaihtopenkki ei pullistele tälläkään kaudella. Joukkue ei kärsi ensimmäistäkään loukkaantumista.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Rakuunoiden päävalmentaja Juha-Pekka Ruokonen on ristinyt kätensä jalkapalloykkösen aattona. Kun Rakuunat matkaa huomenna keskiviikkona kauden avausotteluunsa Helsinkiin Atlantista vastaan, joukkueen kokoonpanossa ei ole kuin 13 pelaajaa.

– Se on katastrofaalisen vähän ja tarkoittaa käytännössä sitä, että meille ei saa tulla ensimmäistäkään loukkaantumista, Ruokonen toteaa.

Rakuunat ei pääse rehvastelemaan tälläkään kaudella pelaajien määrällä. Ruokonen myöntää, että vaikeuksia on, mutta hän ei ole menettänyt uskoaan. Viime vuoden tapaan jalkapalloliigassa pelaava MyPa ja Rakuunat vahvistivat viime viikolla farmisopimuksen myös täksi kaudeksi. Farmisopimus helpottaa mahdollisia pelaajasiirtoja lyhyempien karenssiaikojen myötä. Jo viime kaudella pelaajavaihtoa oli runsaasti.

– Sopimus auttaa meitä varmasti taas eteenpäin.

RAKUUNOIDEN tavoite tällä kaudella on sarjapaikan säilyttäminen. Vaikka vaihtopenkki ei pullistele pelaajia, joukkueen puntti ei tutise. Ruokonen tietää, että joukkueen peruspohja on vahva, ja sillä on yllätysmahdollisuus aivan samalla tavalla kuin viime kaudella.

– Meillä ei ole alla tosin kuin neljä harjoituspeliä, joten alku saattaa olla melkoista kärvistelemistä. Joukkueasioitakaan ei juuri ole päästy harjoittelemaan.

Maaliskuussa Rakuunoissa kävi näytillä venäläisiä ja brasilialaisia pelaajia. Heistä ei ollut Ruokosen mielestä yhdestäkään Rakuunoiden vahvistukseksi.

Rakuunoiden ensimmäinen kotiottelu Kimpisessä on toukokuun 8. päivänä. Valtaosa ykkösen peleistä alkaa kello 19 eli puoli tuntia myöhemmin kuin viime kaudella. Yleisön on määrä ehtiä otteluihin aiempaa paremmin.

– Käsittämätöntä, Niin kuin nyt puolella tunnilla olisi niin suuri merkitys, näkee Ruokonen.

– Meillä kuten myös monessa muussakin joukkueessa pelaajien pitää olla kuitenkin heti seuraavana aamuna jo seitsemältä töissä.

JUHA-PEKKA RUOKONEN povaa ykkösen kärkeen Oulua ja Honkaa ja Vaasaa. Niillä on hänen mukaansa jo nyt liki liigajoukkueet.

– Mutta kyllä nekin ovat voitettavissa. Meilläkin on kova avauskokoonpano.

Mutta minkäänlaisia menestyspaineita Ruokonen ei ole valmis ottamaan harteilleen.

– Viimekin vuonna olisi pitänyt tajuta, että kunhan nyt ensin saadaan joka peliin pelaajia.

Omasta joukkueestaan päävalmentaja odottaa läpilyöntiä mm. Jouni Auralta ja Pasi Hovilta tällä kaudella.

– Ei ole mikään ihme, vaikka meiltä nousisi 1–2 pelaajaa liigaan. Jounin (Aura) tuloa saattaa tosin hidastaa heinäkuussa alkava armeija.

JALKAPALLOYKKÖSESSÄ pelataan tällä kaudella 14 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka voittaja nousee liigaan kaudeksi 2006. Ykkösen toiseksi sijoittunut joukkue karsii liigassa 13. sijoittuneen joukkueen kanssa kaksiosaisen karsinnan paikasta liigassa 2006.

Ykkösen 13. ja 14. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan kakkoseen kaudeksi. Ykkösen 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet karsivat kakkosen nousukarsintojen häviäjiä vastaan. 11. sijoittunut joukkue pelaa sarjassa vähemmän pisteitä/ottelu saanutta joukkuetta vastaan.

Ykkösen joukkueet tällä kaudella ovat Atlantis FC, Rakuunat, PP-70, PK-35, VG-62, FC Honka, FC Viikingit, AC Oulu, Pallo-Iirot, FC Hämeenlinna, KPV, VPS, MP ja OLS.

Rakuunat 2005

Maalivahdit: Mika Mynttinen, Tatu Niskanen.

Kenttäpelaajat: Jouni Aura, Tuomo Heikkilä, Pasi Hovi, Jani Jokela, Henri Kiili, Aleksandr Komov, Petri Kuntola, Michael Mensah, Matti Puhakka, Henri Roni, Jorma Spets.

Valmentajat: Juha-Pekka Ruokonen, 2. valmentaja Olli Halme, apuvalmentaja Mika Heino, mv-valmentaja Jyrki Saarinen.

Huoltajat: Kari Suomalainen, Jonne Mustonen, Tommi Hyvönen.

Avustava joukkueenjohtaja: Tommi Hyvönen.

Manageri/joukkueenjohtaja: Keijo Pietarinen.

Kotipelit

8.5. Rakuunat–FC Viikingit klo 19, 15.5. Rakuunat–Honka klo 19, 29.5. Rakuunat–FC Hämeenlinna klo 19, 12.6. Rakuunat–AC Oulu klo 15, 5.7. Rakuunat–VG-62 klo 19, 17.7. Rakuunat–Pallo-Iirot klo 19, 24.7. Rakuunat–Atlantis FC, 11.8. Rakuunat–PK-35 klo 19, 17.8. Rakuunat–VPS klo 19, 31.8. Rakuunat–MP klo 19, 4.9. Rakuunat–PP-70 klo 17, 17.9. Rakuunat–OLS klo 15 ja 1.10. Rakuunat–KPV klo 15.

Kuvateksti

Rakuunoiden maalivahti Tatu Niskanen kokeilee, kuinka laukaus lähtee kohti maalia.

KAROLIINA PAATOS

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen