Categories
Artikkelit

Rakuunat ei suostu vielä lyömään nauloja arkkuunsa

Rakuunat hakee uusiavoimia ihmisten ja ideoiden muodossarakentamaan ensi kau

Rakuunat hakee uusia

voimia ihmisten ja ideoiden muodossa

rakentamaan ensi kautta. Ilman heitä Lappeenrannassa ei ole enää ensi kaudella jalkapalloykkösessä pelaavaa joukkuetta. Puheenjohtaja Matti Rajantien mukaan nykyinen näpertely ei johda enää mihinkään.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Jalkapalloykkösessä pelaava Rakuunat on puun ja kuoren välissä. Tämän kauden Rakuunat vie loppuun vaikka väkisin, mutta ensi kaudella Lappeenrannassa ei ole enää ykkösessä pelaavaa joukkuetta, jos Rakuunat ei saa taustalle uusia voimia ihmisten ja ja ideoiden muodossa.

Puheenjohtaja Matti Rajantie puhuu 50–100 ihmisen taustajoukosta. Rajantie korostaa, että jos uusia ihmisiä ei sitoudu työhön jalkapalloilun kehittämiseksi, ensi kaudella Etelä-Karjalassa ei enää nähdä jalkapalloykkösessä pelaavaa joukkuetta.

– Tässä puhutaan nimenomaan koko Etelä-Karjalan jalkapalloilun kehittämisestä, lisää valmentaja Juha-Pekka Ruokonen.

– Päätös sitoutumisesta yhteisen asian eteenpäin viemiseksi pitää tehdä jo tänään. Meidän on pakko valmistella jo ensi kautta. Mutta jos emme saa uusia ihmisiä, meille on täysin selvää, että uutta ykkösen kautta ei enää tule. Näpertely saa riittää. Meille riittää elokuu. Sen aikana on tiedettävä, ketkä haluavat kantaa huolen eteläkarjalaisesta jalkapalloilusta, Rajantie toteaa.

RAJANTIE ja Ruokonen uskovat, että eteläkarjalaiset eivät hylkää Rakuunoita. Ruokonen katsoo, että kun täällä on lisäksi kulttuuria, tietoa ja taitoa, Rakuunoiden tulevaisuus pystytään myös ratkaisemaan. Rajantie korostaa samalla si-tä, etteivät he ole kinuamas-

sa rahaa, vaan lisää työvoimaa.

– Nyt vain rahkeet ovat loppumassa. Eihän tässä elämästä ja kuolemasta ole kyse, mutta onhan se aika häpeällistä, kun paljon pienemmillä paikkakunnilla ihmiset osallistuvat ja pyörittävät hyvää jalkapallotoimintaa, mutta Etelä-Karjalassa ei muka tähän pystyttäisi, puheenjohtaja ja valmentaja ihmettelevät.

– Rakuunoilla on kaikki menestymisen mahdollisuudet, kun vain taustat ovat kunnossa.

Rajantien mukaan he eivät halua sysätä paineita uusille ihmisille. Siitä ei ole kysymys.

– Toivomme vain, että jos saamme uusia ihmisiä mukaan toimintaan, he voisivat tehdä joitain määrättyjä asioita. Sellaisia on lukemattomia, mutta vain muutamalla ihmisellä niiden pyörittäminen ei yksinkertaisesti riitä. Tavoitteena meillä on myös saada toiminnanjohtaja, jolla olisi homma hanskassa. Nykyisessä toiminnassa ei ole enää mitään mieltä, kun kaikki tekevät kaikkea. Jos meillä on vaikka 50 uutta ihmistä toiminnassa mukana, meillä on valmis kivijalka, jolle rakentaa.

TÄMÄN KAUDEN Rakuunat pelaa loppuun asti. Tarvittaessa Ruokonen lupaa mennä kentälle pelaamaan vaikka itse.

– Sarjapaikan säilyttäminen on enää muutaman voiton päässä. Se on pienestä kiinni, mutta töitä on tehtävä vielä pirusti, Rakuunavalmentaja muistuttaa.

– Samalla on kuitenkin mietittävä jo ensi kautta. Näkymät sinne ovat vielä täysin auki. Siitä olen kuitenkin aivan varma, että jos meillä taustat ovat kunnossa, tänne saadaan pelaajia ja ensikin kaudeksi voin jo luvata 10–12 pelaajan ringin, jos taustat ovat kunnossa.

Kuvatekstit

Ongelmista huolimatta Rakuunat on päässyt juhlimaan myös tällä kaudella.

Joukkueen kapteeni Tuomo Heikkilä, valmentaja Juha-Pekka Ruokonen, joukkueenjohtaja Keijo Pietarinen (oik.) ja puheenjohtaja Matti Rajantie kysyvät, haluavatko eteläkarjalaiset Rakuunoiden jatkavan ykkösessä myös ensi kaudella?

HEIKKI SAIRANEN

MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen