Categories
Artikkelit

Mindaugas Mockus kotiutui hyvin

Puolitoista kuukautta Lappeenrannassa ja Namikassa ja liettualainen korikuningas tuntee jo olevansa kuin kotona. Viikon päästä Mockus saa seurakseen avovaimonsa Ievan ja poikansa Mintautaksen.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Namikan liettualainen Mindaugas Mockus ei lähde ennustamaan, miten Namika pärjää tällä kaudella koripalloliigassa.

– En tykkää ennustaa. Tärkeämpää on pelata joka ottelu niin hyvin kuin vain suinkin mahdollista ja katsoa tilanne sitten keväällä, Mockus toteaa.

Sama pätee myös hänen omaan pelaamiseensa. Kun Mockus, 25, pelasi kotimaansa pääsarjassa, hän voitti korikuninkuuden. Saman tittelin hän voitti myös Virossa. Namikassa hän ei ole ajatellut koko asiaa. Liettualainen ei tietenkään vastusta sitä, että hän voittaisi korikuninkuuden myös Suomen koripalloliigassa, mutta sitäkin tärkeämpänä hän pitää koko joukkueen menestymistä.

– Täällä tilanne on kokonaan toinen kuin esimerkiksi Liettuassa ja Virossa. Täällä valmentajalla on heittää viisi johtajaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

VIIME KAUDELLA Mockus pelasi Virossa Raplassa. Hän on pelannut nuorten maaotteluita, mutta miesten tasolla liettualainen laituri ei ole esiintynyt. Kaudella 2003-2004 Mockus pelasi ammattilaisena ensin Kreikassa Age Halkidaksessa ja sitten Venäjän superliigassa Pietarin Spartakissa. Mockus on ollut myös Italian pääsarjassa pelaavan Reggio Calabria Violan leirillä.

Namikaa hän pitää hyvänä vaihtoehtona. Kun Mockus punnitsi eri vaihtoehtoja, vaaka painui viime kaudella mestaruuden voittaneen Namikan kuppiin.

– Ihmiset ovat täällä samanlaisia kuin Liettuassa, Lappeenranta on minulle juuri sopivan kokoinen kaupunki, ja tietysti oli tärkeää myös se, että joukkue pääsee kansainvälisille kentille.

– Namikassa joukkuehenki on suorastaan loistava. Täällä tehdään töitä joukkueen eteen ja se sopii myös minulle, liettualainen koritykki sanoo.

MINDAUGAS MOCKUS asuu toistaiseksi yksin Lappeenrannassa. Perheeseen kuuluvat avovaimo Ieva ja 2-vuotias poika Mintautas.

– Pari vuotta kiersin maailmaa yksin. Olihan se rankkaa, kun muu perhe asui Liettuassa ja minä olin muualla.

Viikon päästä Mockuksen perhe-elämä normalisoituu, kun avovaimo ja poika muuttavat Lappeenrantaan.

Kuvateksti

Liettuan Mindaugas Mockus tykittää tällä kaudella Namikan riveissä. Taustalla odottaa vuoroaan Yasin Merzoug.

MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen