Categories
Artikkelit

Kaupunkilaiset antavat Miettiselle arvosanaksi 7,7

Päättäjät ja vaikuttajat katsovat Miettisen onnistuneen jopa kiitettävästi.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen saa ensimmäisen vuoden perusteella kaupunkilaisilta kouluarvosanaksi 7,7.

Etelä-Saimaan teettämässä gallupissa Miettisen onnistumista arvioi 300 kaupunkilaista. Perusteluja ei kysytty. Keskimääräistä parempia arvosanoja antavat yli 65-vuotiaat. Keskimääräistä heikompia numeroita taas tulee alle 30-vuotiailta, opiskelijoilta ja monilapsisilta perheiltä.

Päättäjiltä ja vaikuttajilta liikenee gallupin ulkopuolelta korkeampia arvosanoja. Miettisen johtajakykyjä ja jämäkkyyttä kiitellään.

Miettinen on tulokseen tyytyväinen.

– Tässä työssä joutuu tekemään myös ikäviä ratkaisuja eivätkä ne voi kaikkia miellyttää. Tänä aikana arvosanaa ei voi pitää huonona.

Ilahduttavaa, että ne, jotka läheltä seuraavat, antavat vielä paremman arvosanan.

KAUPUNGINVALTUUSTON varapuheenjohtajan, valtuutettukonkari Teuvo Kinnunen

(sd.) tuntuman mukaan Miettistä ympäröi häneen tyytyväisten hyrinä.

– Kysyt vaikka keneltä en usko, että kritiikkiä juuri tulee.

Lappeenrannan kaupungin laki- ja liiketoimintajohtajana toiminut Miettinen valittiin yksimielisesti kaupunginjohtajaksi reilu vuosi sitten. Valitsijat eivät kadu.

– On jopa ylittänyt odotukset, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Marjatta Laakko (kd.).

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto käy kaupunginjohtajan kanssa tuloskeskustelut. Hallituksen varapuheenjohtaja Ilpo Hakula (kok.) toteaa Miettisen hoitaneen työnsä erinomaisesti.

– On hän myös äärettömän omapäinen. Kun hän on kantansa esitykseksi muokannut, ei hän siitä käänny joka tuulella. Se vaatisi aikamoista argumentointia ja muuttuneita olosuhteita. Minun mielestäni hän johtaa.

Esimerkiksi tehtiin kivulias säästöbudjetti, mutta näin helposti budjetti ei ole syntynyt koskaan.

KRITIIKIN SIEMENTÄ itää juuri Miettisen talouskuurista. Teatterinjohtaja Antti Majanlahti toteaa kulttuuripuolen ahdingon.

– Kun on päätetty, että kukaan ei mitään saa niin kukaan ei mitään saa. Hän on hyvin jämäkkä siinä ohjelmassa, jonka on päättänyt viedä läpi.

Majanlahti antaakin Miettiselle kaksi arvosanaa.

– Jämäkkyydestä, päämäärätietoisuudesta ja siitä, että hän pitää oman linjansa, annan 9. Siitä, miten se vaikuttaa kulttuurisarkaan, annan 6.

ETELÄ-KARJALAN KAUPPAKAMARIN toimitusjohtaja Mika Peltosen mielestä ”Seppo on ysin miehiä”.

– Olen kuullut jäsenyritysten edustajilta pelkästään myönteistä. Erityisen positiivinen asia on tiukka, hallittu ote kaupungin taloudesta.

Tietämyspohja, jolta hän ponnistaa, on leveä.

– Ulospäin maakunta näyttäytyy Lappeenrantana. Miettinen on kantanut sitä vastuuta veturinkuljettajana hyvin.

MAAKUNTA SIVU 3

Kuvateksti

Ihan hyvä tulos, arvioi Miettinen galluplukujaan.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju