Lappeenrannassa ja Imatralla eivät poliisipäälliköt usko isoon pottiin

• Tapio Saarni Lappeenrannassa arvelee, ettei lisäraha auta paljon yksittäisiä poliisilaitoksia. – Jospa vähennysvelvollisuus pienenisi, toivoo Aimo Rauma Imatralla.

MATTI RIIHELÄ

Paikallispoliisille luvattu lisärahoitus ei saa Lappeenrannan ja Imatran poliisipäälliköitä kovinkaan toiveikkaiksi. Tapio Saarni ja Aimo Rauma ennustavat, etteivät yksittäiset poliisilaitokset lisämiljoonista paljon kostu, kun raha jaetaan ympäri valtakuntaa.

– Emme tiedä vielä sitä määrää, mikä jaetaan lääneille ja miten se sitten kohdentuu läänin sisällä. Siihen menee vielä aikaa, ennen kuin se tieto tänne saadaan, kertoi Tapio Saarni Lappeenrannassa.

Läänin sisäisessä jaossa Lappeenrannan kihlakunnan poliisilaitoksen osuus on tavallisesti ollut runsaat kuusi prosenttia.

IMATRALLA Aimo Rauma yhtyy kollegansa näkemykseen ja sanoo, että se erä, mikä Etelä-Karjalaan riittää, saattaa olla hyvin vähäinen.

Imatralla on kahdeksan poliisin virkaa täyttämättä. Sen lisäksi pitäisi vielä vähentää kahdeksalla.

– En jaksa uskoa, että yhtään täyttämättä olevista saataisiin täyttää, mutta jospa vähennysvelvollisuus pienenisi, tuumii Rauma.

POLIISI hoitaa vähennystarpeet eläketapahtumien kautta. Ketään ei potkita pois vahvuudesta.

Lappeenrannassa täyttämättä on kolme poliisivirkaa ja muutama toimistovirka.

– Tämän vuoden aikana meiltä lähtee kahdeksan eläkkeelle. Alustavilla rahoitustiedoilla emme voi täyttää niistä yhtään. Joudumme tietenkin tarkastelemaan rakenteitamme siltä pohjalta, Tapio Saarni huomauttaa.

Pitäjillä sijaitsevien palvelutoimistojen palvelutarjonta on osa tarkastelua.

Esimerkiksi Luumäen palvelutoimistossa työskentelevistä poliisimiehistä toinen jää eläkkeelle tänä vuonna.

Vaakalaudalla on, voidaanko sitäkään virkaa uudelleen täyttää.

Mika Strandén

Kuvateksti

Nuoremman konstaapelin Teemu Pakkasen työpaikka on Lappeenrannan poliisilaitoksella.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä