Categories
Artikkelit

Veiterän Janne Hauskalle kelpaa mitali kuin mitali

Jääpalloliigan joulukuun pelaajaksi valittu Veiterän maalitykki ei uskalla veikata Veiterän mitalin väriä tänä keväänä. Monen kuivan vuoden jälkeen joukkueelle kelpaa mitali kuin mitali.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Jääpalloliitto on valinnut Veiterän keskikenttäpelaajan Janne Hauskan liigan joulukuun pelaajaksi. Hauska, 22, on siivittänyt otteillaan Veiterän jaetulle kärkisijalle ToPV:n kanssa.

Hauska teki joulukuun loppuun mennessä liigassa 11 maalia ja antoi kahdeksan maalisyöttöä. Liigan lisäksi keskikenttämies pääsi esittämään taitojaan maajoukkuepaidassa, kun Kisapuistossa järjestettiin kansainvälinen Supercup.

– Hyvältähän se tuntuu ja mieltä lämmittää, Veiterän maalitykki Janne Hauska toteaa.

Hauska pelaa toistaiseksi uransa parasta kautta. Hauska pelasi WP-35:n paidassa kaksi kautta saaden talvella 2004 SM-pronssia. Viime kaudella Varkaus oli neljäs.

– Pronssi oli silloin hyvä saavutus, mutta kyllä tämä kausi taitaa mennä senkin ohi ja varsinkin, jos voitamme lisäksi myös mitalin. Mitalin väriä en lähde veikkaamaan, toivottavasti se on mahdollisimman kirkas.

– Pitää kuitenkin muistaa, että pääsy mitalipeleihin vaatii meiltä vielä kovan rutistuksen. Ja niissä homma on sitten pienestä kiinni.

Hauskan mielestä Veiterällä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet yltää mitalikolmikkoon. Se kruunaisi hyvän menneen kauden.

– Värillä ei ole väliä. Kaikki kelpaa, jääpalloliigan joulukuun pelaaja toteaa.

JANNE HAUSKA on tyytyväinen eloonsa kasvattajaseurassa. Luistin on liikkunut ja joukkue on todistanut, että se pystyy voittamaan liigassa minkä joukkueen tahansa. Ensi viikonvaihteessa Veiterän taidot joutuvat todelliseen puntariin, kun Veiterä kohtaa perjantaina liigan kärkiottelussa Tornion ja lauantaina OLS:n.

– Kotiyleisön edessä on aina mukava pelata. Meillä on ollut kotiotteluissa yleisöä ihan mukavasti, mutta kyllä sinne mahtuu vielä reilusti lisää.

Hauskalle Veiterän menestys ei ole yllätys.

– Jo kauden alussa sovittiin yhdessä, että lähdetään puolustuspelaamisen kautta. Niin on myös tapahtunut.

Ennen tulevia ensi viikonvaihteen kärkiotteluja Veiterä oli päästänyt omiin vain 27 kymmenessä ottelussa. Se on vähiten koko liigassa.

VEITERÄN keskikenttäpelaaja Janne Hauskalla on sopimus Veiterän kanssa vain täksi kaudeksi. Hauska ei ole miettinyt jatkoa.

– Vuosi kerrallaan. Jos alkaa jo nyt miettiä seuraavaa kautta ja sitä, missä pelaa, sotkee vain oman pelinsä. Nyt tehdään töitä Veiterän eteen, että saadaan mitali.

Kuvateksti

Veiterän kultakypärä Janne Hauska valittiin jääpalloliigan joulukuun pelaajaksi.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen