Luovutetun Etelä-Karjalan pitäjistä oma sivusto

LAPPEENRANNAN maakuntakirjaston kotisivuille on valmistunut sivusto luovutetun Etelä-Karjalan pitäjistä. Sivustolla esitellään lyhyesti luovutetun Karjalan 33 pitäjää, jotka sijaitsevat Kannaksella Kurkijoesta etelään. Alue on sama, johon liittyvää aineistoa kerätään maakuntakirjaston kotiseutukokoelmaan Carelicaan. Sivuston perustana ovat Carelicasta löytyvät pitäjänhistoriat ja kyläkirjat, joista on luettelo kunkin pitäjän kohdalla. Sivustolla on mahdollista yhdistää alueen kylät ja pitäjät toisiinsa linkityksen…

LAPPEENRANNAN maakuntakirjaston kotisivuille on valmistunut sivusto luovutetun Etelä-Karjalan pitäjistä. Sivustolla esitellään lyhyesti luovutetun Karjalan 33 pitäjää, jotka sijaitsevat Kannaksella Kurkijoesta etelään. Alue on sama, johon liittyvää aineistoa kerätään maakuntakirjaston kotiseutukokoelmaan Carelicaan. Sivuston perustana ovat Carelicasta löytyvät pitäjänhistoriat ja kyläkirjat, joista on luettelo kunkin pitäjän kohdalla.
Sivustolla on mahdollista yhdistää alueen kylät ja pitäjät toisiinsa linkityksen avulla. Ilmettä sivuille antavat vanhat valokuvat, joista osan kirjasto on saanut asiakkailta lahjoituksina. Sivujen sisällön on tehnyt kirjastonhoitaja Terttu Toivari. Luovutetun Etelä-Karjalan pitäjät löytyy kirjaston kotisivuilta osoitteesta: www.lappeenranta.fi/luovutetun etelä-karjalan pitäjät.

Kirjoittaja: