Categories
Artikkelit

Maakunnan pohjoispää liikkumaan kaksivuotisen tehoiskun voimin

PÄIVI VENTOMAAKUNNAN pohjoispäässä päiväkotien henkilökunta on jo saanut lii

PÄIVI VENTO

MAAKUNNAN pohjoispäässä päiväkotien henkilökunta on jo saanut liikuntakasvatusta. Kun ”tädit” tietävät miten lapsia liikuttaa, on erilaisen liikunnallisen toiminnan vetäminen ja suunnitteleminen mahdollista ja mukavaa. Päivähoidon liikuntakasvatus on yksi alue Eklun eli Etelä-Karjalan liikunnan ja urheilun kaksi vuotta kestävässä Liikuntaa kaikille -hankkeessa.

Päiväkoti-ikäisten lisäksi koulutusta tarjotaan paikallisille urheiluseuroille, järjestöille ja yhdistyksille, heidän vetäjilleen ja valmentajilleen, mutta mikä tärkeintä; vetämisestä ja valmentamisesta kiinnostuneille uusille ihmisille.

– Koulutusta annetaan vähintäänkin kuntakohtaisesti, jotta olemassa olevat realiteetit voidaan ottaa huomioon, sanoo koulutusosiosta vastaava Sakari Pusenius. Hän vastaa myös päiväkotisektorista.

– EKLU:lla on vastaavaa toimintaa päiväkodeissa Lappeenranta-Imatra -sektorilla, ja sitä mallia olemme siirtäneet nyt tänne maakunnan pohjoispäähän.

TYÖIKÄISIÄ ihmisiä lähestytään yrityksistä käsin. Tästä osiosta vastaa Mikko Ikävalko. Tavoitteena on kaksi ryhmää kuntaa kohden. Ryhmillä on viikoittainen kokoontuminen eri liikuntalajien tiimoilta ja kuukausittain asiantuntijaluennot. Työikäistä väestöä lähestytään vuodenaikaan sidotuilla tapahtumilla, päälle vielä isot tapahtumat.

Eklu toimii koko maakunnassa, mutta pohjoispään suhteen on podettu huonoa omatuntoa, koska toimintaa on ollut niin niukasti. Niinpä Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin hankekoordinaattori Markku-Pekka Antikaisen yhteydenotto koettiin kuin taivaanlahjana. Antikainen ehdotti Eklulle mittavaa, ihmisiä liikkumaan aktivoivaa hanketta käsittäen Imatran pohjoisosista Parikkalan perukoille.

– Kun hanke päättyy, kansia ei panna kiinni. Tarkoituksena on pysyvä liikunnan lisääminen, aluejohtaja Reijo Rinkinen alleviivaa.

Kärki-Leader alueen ohjaajille ja valmentajille tapaaminen Rautjärvellä valtuustosalissa 5.4. kello 17. Myös uudet, kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kartoitetaan toiveita koulutuksen suhteen.

PÄIVI VENTO

Kuvateksti

Eklun miehet Reijo Rinkinen (edessä vas.), Mikko Ikävalko, Sakari Pusenius ja Kalevi Ikonen ovat innoissaan mittavasta hankkeesta.

Kirjoittaja:
Päivi Vento