Viipurintien varteen Imatralle nousee uusi pienkerrostalojen alue

Rakennusliike Evälahti osti Kapiteelilta entisen Auto-Salon tontin. Rakennusliike Lipsanen suunnittelee omia pienkerrostalojaan Topinkujan tonteilleen.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Uusien pienkerrostalojen suunnittelu ja rakentaminen jatkuu Imatrankoskella. Rakennusliike Evälahti Oy on muutama viikko sitten ostanut Kapiteelilta entisen Auto-Salon tontin ja kiinteistön. Evälahti suunnittelee tontille kahta pienkerrostaloa. Kapiteelille tontti kiinteistöineen siirtyi aikanaan omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalilta.

Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy oli myös mukana Kapiteelin tarjouskilpailussa Auto-Salon tontista. Lipsasella on kuitenkin vanhastaan samalta alueelta Topinkujan varrelta kaksi kerrostalotonttia.

Auto-Salon tontti on kooltaan runsaat 3 600 neliömetriä ja sillä olevien vanhojen automyynti- ja huoltamotilojen pinta-ala vajaat 1 000 neliömetriä. Nykyisessä kaavassa tontti on moottoriajoneuvojen ja huoltoasemien korttelialuettai.

­ Kaavamuutoksesta on jo alustavasti keskusteltu kaupungin kanssa, Rakennusliike Evälahti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti kertoo.

Samassa yhteydessä myös tarkistetaan Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy:n omistamien tonttien kaavaa nykyolosuhteita paremmin vastaavaksi.

Kapiteeli on teettänyt omistamallaan tontilla maaperätutkimuksia.

­ Tutkimuksissa löytyi maaperältään lievästi pilaantuneita kohtia. Mahdolliset maanvaihtotoimet siirtyivät kaupassa uudelle omistajalle, myyntipäällikkö Tarja Lautamatti Kapiteelista kertoo.

Kiinteistössä toimii nykyisin Kosken kirppis, joka oli oli irtisanonut sopimuksensa jo Kapiteelin aikaan ja vuokrasopimus päättyy tulevana kesänä. Evälahti uskoo, että rakennuksen purkaminen aloitetaan jo tämän vuoden puolella. Rakennustöihin Evälahti uskoo uudessa kohteessa päästävän kenties jo ensi vuoden puolella. Tällä hetkellä Evälahti rakentaa kerrostaloa Olavinpuistoon.

­ Olavinpuiston valmistumisen ja koemarkkinoinnin jälkeen päätämme vasta seuraavan kohteen aloittamisesta, Jukka Evälahti sanoo.

TOIMITUSJOHTAJA Vesa Lipsanen uskoo, että heidän yrityksensä lähtee liikkeelle Topinkujalla yhdellä pienkerrostalolla.

­ Rakennamme kohteen kerrallaan ja aloitamme ensimmäisen talon koemarkkinoinnin tulevana syksynä. Jos kiinnostusta löytyy riittävästi, niin työt uudessa kohteessa voisivat alkaa kenties jo ensi vuoden helmikuussa.

Lipsasen mielestä Imatrankosken asuntomarkkinat vetävät nykyisellään 1­2 kerrostaloa vuosittain.

Sekä Jukka Evälahti että Vesa Lipsanen korostavat uuden kerrostaloalueen hyvää sijaintia. Imatrankosken kaupalliset palvelut ovat aivan ulottuvilla. Näköalat Vuokselle Mellonlahden suuntaan ainakin kerrostalojen yläkerroksista mahtavat.

Evälahden ja Lipsasen mielestä on molempien etu, että alue rakentuu valmiiksi. Uudet kerrostalot tukevat myös Imatrankosken kehittymistä paitsi kaupallisena myös asumiskeskuksena.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Tältä Rakennusliike Evälahti Oy:n Kapiteelilta ostama Auto-Salon tontti rakennuksineen näyttää Topinkujalta katsottuna. Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy suunnittelee myös Topinkujan kerrostalotonttiensa rakentamista.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen