Moottorit jyrähtävät vielä kerran Vuoksen varrella Imatranajossa

JARMO HÄMÄLÄINENIMATRA. Viimekesäinen Giacomo Agostinin vierailun huipentama

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Viimekesäinen Giacomo Agostinin vierailun huipentama muistojen Imatranajo ei jäänyt tämän suuren moottoriurheilutapahtuman viimeiseksi jälkikirjoitukseksi.

Uutta muistojen Imatranajoa suunnitellaan jo hyvää vauhtia ja vanhat kilpapyörät jyrähtävät Vuoksen varrella todennäköisesti parin vuoden päästä kesällä 2008.

– Moottorikerhon hallituksessa ei mitään tarkkaa päätöstä uudesta muistojen Imatranajosta ole tehty, mutta sellainen periaatepäätös kyllä on, että tapahtumasta ei missään nimessä luovuta, kertoo Imatran Moottorikerhon uusi puheenjohtaja Sami Backman.

MUISTOJEN IMATRANAJOT järjestettiin Vuoksen varren vanhalla moottoripyöräilyn MM-katuradalla viime heinäkuussa kolmannen kerran. Imatranajon 1960- ja 70-luvun suuren sankarin Giacomo Agostinin ajoa aidolla 1970-luvun MV-Agustalla seurasi poliisin arvion mukaan radan varrella peräti 20 000 ihmistä.

– Viime kesän Imatranajo oli näistä kolmesta muistelutapahtumasta selvästi paras. Uuden muisteluajon ajankohta voisi olla vaikka kesällä 2008, mutta siihen pitää kehitellä paljon uusia ideoita, Sami Backman suunnittelee.

Klassisia kilpapyöriä ja takavuosien Imatranajojen legendaarisia kuskeja on Backmanin mukaan tapahtumaan luvassa jatkossakin.

– Agostini on luvannut tulla mukaan niin kauan kuin hän pyörän päällä pysyy.

IMATRANAJON nimen ympärille toi uutta säihkettä ratamoottoripyöräilyn tämän hetken suurimman tähden Valentino Rossin esiintyminen Imatra-nimisten aurinkolasien mainoksessa.

– Eihän meillä tietystikään ole rahaa tuoda Valentino Rossia Imatralle, mutta jos vaikka Rossin isä saataisiin mukaan muistojen Imatranajoon. Hänhän osallistui aikanaan kuskina Imatranajoon, pohdiskelee matkailujohtaja Hannu Saarinen Imatran seudun kehitysyhtiöstä.

Saarisen mukaan viime kesän muistojen Imatranajon 20 000 hengen yleisömäärä kertoo siitä, että tapahtumalla on edelleen vetovoimaa, kun sen osaa oikein rakentaa.

– Kun sitä yleisöä viime kesänä katsoi, niin siellä oli paljon ihmisiä, jotka olivat keski-ikäisiä tai jo eläkeiän tuntumassa. Monet heistä ovat varmaan nuorena käyneet Imatranajoissa ja voivat nyt palata muistelemaan sitä vaikka uudelleen omilla moottoripyörillä.

– Nyt heidän ei ehkä tarvitse yöpyä teltan pohjalla niin kuin silloin aikanaan, vaan nyt on varaa hotellimajoitukseen, Hannu Saarinen pohdiskelee.

Hannu Saarisen mukaan Imatran matkailuväki on jo ollut yhteydessä Moottorikerhoon uuden muistojen Imatranajon virittelemiseksi.

– Ainakin kerran se kannattaisi vielä järjestää, mutta uusia ideoita toteutukseen tarvitaan joka kerralla tällaisissa tapahtumissa, Saarinen sanoo.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen