Lappeenranta Festivals käyntiin junttiosaston voimin

Festivaalijohtaja Tuomas Hallikas odottaa tapahtumaan 8 000 kävijää.

JYRI HÄNNINEN

LAPPEENRANTA. – Hyvältä näyttää, kaikki alkaa olla valmista, festivaalipäällikkö Tuomas Hallikas toteaa.

Lappeenrannan satamassa on paahdettu tällä viikolla pitkää päivää. Lappeenranta Festivalsin teltta on noussut paikoilleen ja yleisötiloja viimeisteltiin kuntoon kovaa vauhtia torstai-iltana. Tänään perjantaina lavalle nousevat jo ensimmäiset esiintyjät ja tulevan viikon aikana Lappeenrannassa soittaa mittava määrä valtakunnan ykkösartisteja ja –bändejä.

– Ennakkolipunmyynti on sujunut varsin mallikkaasti ja kiinnostus festareita kohtaan on ollut kovaa. Etenkin ensi perjantai, jolloin esiintyvät Maija Vilkkumaa, Irina, Poets of Fall ja Bleak, on ollut todella kysytty päivä, Hallikas sanoo.

Festarit lähtevät käyntiin kuitenkin varsinaisen junttiosaston voimin, kun perjantaina lavalla irrottelevat Turos Hevi Gee, Osmos Cosmos ja Matti Nykänen. Illan tunnelma voikin olla hyvin camp-henkinen.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Mattia ei tulla katsomaan hänen musiikkinsa vaan muiden syiden takia. En ole itsekään nähnyt Mattia ennen livenä ja haluan kokea sen ainakin kerran elämässäni, Hallikas sanoo naureskellen.

HALLIKAS odottaa festareille 8 000 kävijää, omilleen järjestäjät pääset viisisataa pienemmällä määrällä. Tapahtuman tarkkaa budjettia Hallikas ei suostu paljastamaan, vaan sanoo sen olevan ”sadan ja kahden sadan tuhannen euron välillä”. Festivaaleilla työskentelee viikon aikana noin kuutisenkymmentä henkilöä.

Vaikka Lappeenranta Festivals on vasta käynnistymässä, on ensi vuoden tapahtumaa alettu jo suunnitella. Hallikkaan mukaan festariorganisaatiossa on pohdittu myös ulkomaisen artistin mukaan ottamista tapahtumaan.

– Mitään meganimeä meidän on turha havitella, koska festivaalitelttamme asettaa rajoituksia yleisömäärälle. Jos Suomessa on esiintymässä joku hyvätasoinen artisti Lappeenranta Festivalsin aikoihin, on mahdollista että yritämme saada hänet esiintymään myös Lappeenrannassa.

ES-ARKISTO / MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Matti Nykänen esiintyi vuonna 2004 hotelli Saimaanrannassa, jossa hän veti tuvan täyteen. Huomenna Nykänen esiintyy Lappeenranta Festivalsilla.

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen