Lappeenranta haluaa rakennustyömaan myös kaupungintalon laajennustontille

ANNE KOTIHARJULAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki haluaa kaupungintalon laa

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki haluaa kaupungintalon laajennusta varten kaavoitetun tontin hyötykäyttöön. Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen paljastaa, että jotain hanketta tontille jo viritellään.

– Kehittämisideoita on, mutta tässä vaiheessa niitä ei voi sen enempää kommentoida. Kehkeytyykö eteenpäin vietäviä suunnitelmia vai raukeavatko ne, sitä ei vielä tiedä. Viimeistään alkusyksystä selviää, onko eteenpäin pääsyn edellytyksiä, muotoilee Miettinen.

– Elo-syyskuun aikana käydään erilaisia vaihtoehtoja läpi.

KAUPUNGINTALON TAKANA olevalla asuin-liiketontilla on nykyisin puisto. Tontilla on rakennusoikeutta 8 000 kerrosneliömetriä.

– Kaupungintalon ympäristö on ollut keskeneräinen pitkään. Tontti on ollut rakentamattomana 24 vuotta. On selvää, että kaupunki ei koskaan tarvitse mitään kaupungintalon kolmatta vaihetta. Tontti on harkittavissa muita tarpeita varten.

Miettinen toteaa, että keskustassa on itsestäänselvästi vireillä koko ajan erilaisia kehittämishankkeita ja ideoita. Monta rakennustyömaata onkin nyt käynnistynyt.

– Gallerian liikkeelle lähtö oli erittäin tärkeää. Koulukatu 3:n tontilla tapahtunee pian ja seuraavaksi odotetaan erittäin tärkeää ratkaisua Citykorttelin rakentamisesta. Hotelli Saimaa, NCC:n rakennustyömaa Ison Kristiinan ja kaupungintalon kulmassa sekä Myllymäen isot liiketontit, luettelee Miettinen rakennustyömaita.

– Rakentaminen on vilkkaampaa kuin koskaan. Harvinaisen moni pitkään hautunut hanke on nyt kypsynyt toteuttamisvaiheeseen. Enkä pane kyllä ollenkaan pahakseni sitäkään, että kaupunki saa näin tonttien myyntituloja.

MAANKÄYTTÖJOHTAJA Jussi Salo kertoo tontinmyyntituloja tulevan tasaisena virtana. Keskusta-Gallerian tonttikaupat toteutuivat maaliskuussa. Kaupungin kassaan kilahti noin 4,7 miljoonaa euroa. Hotelli Saimaan tonteista kaupunki sai noin 3,3 miljoonaa euroa.

– Nämä ovat tällaisia kertalaakeja, joita saisi tulla yksi jokaista vuotta kohti. Nyt on hyvin aiheellinen pelko siitä, että keskustassa ei ole enää juurikaan tontteja, joita myydä.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Kaupungintalon takana olevalla tontilla on nyt puisto.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju