Nuijamaan Raja-Käävälle uusi omistaja

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Matkailijoiden ja rekkamiesten suosima Raja-Käävän

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Matkailijoiden ja rekkamiesten suosima Raja-Käävän kauppakeskus on saanut uuden omistajan. Loviisalainen Kuusisen Kala Oy osti perjantaina solmitulla yrityskaupalla Raja-Käävän kiinteistöt.

Raja-Käävän toiminta oli uhattuna, kun kauppias Jari Kääpä pani yrityksen kiinteistöt myyntiin ja ilmoitti luopuvansa liiketoiminnasta. Yhtenä syynä luopumiseen on kauppakeskuksen jääminen sivuun rajaliikenteestä, kun uusi raja-asema sijaitsee Nuijamaan taajaman ulkopuolella.

Raja-aseman avautuminen on siirtynyt useaan otteeseen, kun venäläiset eivät saaneet ajoissa uutta tieyhteyttä kuntoon. Viimeisen tiedon mukaan uusi raja-asema otetaan käyttöön ensi viikolla.

KUUSISEN KALAN hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Martti ”Mara” Tepponen korostaa, että kauppaan eivät sisälly Raja-Käävän liiketoiminnot.

– Jatkamme liiketoimintaa toisessa muodossa. Avaamme heti elokuun alussa entisen päivittäistavarakaupan tiloissa kalamyymälän, jossa on laajan kalatuotevalikoiman lisäksi jonkin verran elintarvikkeita ja käyttötavaraa. Lisäksi kalakaupan naapurissa on baari-kahvila sekä veikkauspiste.

Yrityskauppaa on hänen mukaansa hierottu kolme viikon ajan.

– Kun Raja-Käävässä on myyty valmistamiemme ja hankkimiamme kaloja ja -kalatuotteita, halusimme säilyttää entisen myyntikanavan. Baarissa myymme normaalien kahvilatuotteiden lisäksi muun muassa lohikeittoa ja ruoka-annoksia.

RAJA-KÄÄVÄN kauppias Jari Kääpä on tyytyväinen, kun kauppapaikalle löytyi uusi omistaja.

– En ole suunnitellut tulevaisuuttani muuten kuin, että muutan Lappeenrannan Karhuvuoreen. Haluan pitää vihdoin kunnon loman. Sen jälkeen voin suunnitella, mitä teen tulevaisuudessa.

Hän myöntää, että on keskustellut Keskon edustajien kanssa mahdollisesta uudesta kauppapaikasta.

– Olen luvannut olla käytettävissä, mikäli sopiva kauppapaikka tulee tarjolle.

Raja-Käävän perustaja, eläkeläinen Teuvo Kääpä istuskeli perjantaina kauppakeskuksen kahvilassa, keskusteli asiakkaiden kanssa ja muisteli menneitä.

– Venäläisten käyttäytyminen oli alkuvuosina aivan tolkutonta. Varkaita jäi kiinni harva se päivä. Tilanne rauhoittui vasta, kun saimme valvontakamerat ja hälyttimet.

SIVU 11

Kirjoittaja:
Martti Hytti