Balettigaala kokoaa huipputanssijat Imatralle

TENHO TIILIKAINENIMATRA. Imatran Balettigaalalla on tänä vuonna juhlavuosi.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran Balettigaalalla on tänä vuonna juhlavuosi. Täyteen tulee kymmenen esitysvuotta.

Ensimmäisen kerran Balettigaala järjestettiin vuonna 1996, parin luppovuoden jälkeen seuraava gaala oli 1998. Siitä lähtien baletin ystäviä on hemmoteltu vuosittain. Takana on gaalan järjestämisessä alusta asti mukana olleen ja idean äidin Mirja Borgströmin mukaan pitkä taival. Varsinkin, kun ottaa huomioon kaupungin koon.

­ Alku meni askelmerkkejä tapaillessa, mutta nyt Imatran Balettigaala on vakiinnuttanut asemansa osana imatralaista kulttuuritarjontaa. Kyse on oikeasta tapahtumasta, ei mistään konsultin keksimästä yhden tai kahden kerran yrityksestä.

Balettigaalan suojelee jo neljättä vuotta valtioneuvos Riitta Uosukainen. Uosukainen iloitsee siitä, että Imatralla on osattu olla rohkeita ja vaistottu ajan henki.

­ Tämä tapahtuma ei ole saanut tekohengitystä. Kyse on erinomaisesta ja hyvin hoidetusta tapahtumasta, joka tekee Imatraa tunnetuksi hyvinkin laajalti.

ELOKUUN 19. ja 20. päivä järjestettävä 10-vuotisjuhlagaala tarjoaa uusia ja vanhoja suosikkeja vuosien varrelta. Mukana on muun muassa aiemminkin Imatralla useasti tanssinut Tamás Solymosi, jonka partnerina on tällä kertaa Unkarin kansallisbaletin ensitanssija Anna Tsygankova.

Unkarin kansallisbaletista tulevat myös Krizstina Kevehazi ja Bence Apáti sekä Ildikó Bacskai ja Levente Bajári.

Tukholman Kuninkaallisen baletin tanssijoista gaalanäytöksessä ovat mukana Marie Lindqvist ja Nikolaus Fotiadis. Tuttu vieras Imatralla on myös Helsingin kansainvälisen balettikilpailun 2005 voittanut Daniil Simkin.

Suomen kansallisbaletti on mukana gaalassa kaikkiaan 13 tanssijan voimin, kirkkaimpina tähtinään Salla Suominen ja Carolina Agüero sekä Juha Kirjonen, Jarkko Niininen ja Dario Franconi.

• • •

Imatran Balettigaala Imatran kulttuurikeskuksen Karelia-salissa lauantaina 19.8. kello 19 ja sunnuntaina 20.8. kello 18. Ohjelmisto on sama molempina iltoina.

Kuva:

SUOMEN KANSALLISBALETTI

Kuvateksti:

Suomen kansallisbaletin tanssijat esittävät Imatralla Hans van Manenin teoksen Black Cake.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen