Iso-Kristiina laajenee kaupungintalon taustatontille

Lappeenrannan vanhin kauppakeskus vastaa kiristyvään kilpailuun kasvulla. Kaupunki myy liike-asuinto

Lappeenrannan vanhin kauppakeskus vastaa kiristyvään kilpailuun kasvulla. Kaupunki myy liike-asuintontin kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj:lle.

Laajennus tulee nykyisin puistona olevalle asuin-liiketontille.

Kaupunginhallitus käsittelee alustavaa suunnitelmaa maanantaina.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Kauppakeskus Iso-Kristiina laajenee Lappeenrannan keskustassa. Kaupunki myy nyt tyhjillään puistona olevan kaupungintalon taustan liike-asuintontin kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj:lle.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen kertoi heinäkuussa tontista neuvoteltavan.

Cityconin virallinen tontti- ja asemakaavan muutoshakemus tuli kaupungille tällä viikolla. Tonttikauppoihin ja kauppakeskuksen laajenemiseen tähtäävät kaavailut tulevat maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Villimiehenkadun, Kaivokadun ja Brahenkadun välin asuin-liiketontilla on rakennusoikeutta 8 000 kerrosneliömetriä. Citycon hakee samalla asemakaavan muutosta, mahdollisesti lisää rakennusoikeutta.

KAUPPAKESKUSJOHTAJA Jouni Kanervo Cityconista kertoo, että tavoitteena on saada uudet tilat valmiiksi vuonna 2009.

­ Suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa. Pyrimme vastaamaan Lappeenrannan kilpailutilanteeseen, jotta Iso-Kristiina pysyy siinä mukana. Kehitämme kauppakeskusta alueen kasvavan asukasmäärän tarpeisiin.

Kanervo selvittää, että uudisrakennus ja vanha kauppakeskus on tarkoitus yhdistää jollain tavalla toisiinsa.

­ Toki tarkastamme myös vanhan kauppakeskuksen tilanteen ja selvitämme, mitä tarpeita sille on ja miten nämä kaksi pystyisivät toimimaan yhdessä.

Suunnitelmat ovat kiinni myös kaavoituksesta. Voimassa olevaa asemakaavaa on hieman tarkistettava.

Kanervo luonnehtii laajennuksen parantavan kauppakeskuksen ja keskustan vetovoimaisuutta.

­ Tulee uusia liikkeitä sekä lisää kahvila- ja ravintolamaailmoja.

Yläkerroksiin tulee joka palvelu- ja toimistotiloja tai asuntoja.

ISON-KRISTIINAN tuntumaan valmistuu ensi vuonna Keskusta-Galleria, uusi iso liikekeskus. Keskustaan tulee muutakin uutta liiketilaa. Muun muassa niin sanotun Citykorttelin suunnitelmat ovat pitkällä.

Kanervo ei pelkää liiketilojen jäävän tyhjilleen.

­ Ei meitä kiristyvä kilpailu pelota. Iso-Kristiinalla on jo tietty maine tänä päivänä, ja ja haluamme näin sitä edelleen ylläpitää. Tällä varmistamme, että myös Iso-Kristiina pystyy toimimaan ja palvelemaan kaupunkilaisia parhaalla tavalla.

Vähittäiskapan liiketiloihin erikoistunut Citycon esittää, että tonttivaraus olisi voimassa vuoden 2008 loppuun asti. Citycon omistaa pääosin nykyisen Iso-Kristiinan kiinteistön.

KAUPUNGINJOHTAJA Seppo Miettinen esittää kaupunginhallitukselle, että se oikeuttaa kaupunginjohtajan nimeämän viranhaltijatyöryhmän valmistelemaan ja neuvottelemaan tontin luovutukseen ja asemakaavan muutokseen liittyvistä seikoista yhteistoiminta- ja aiesopimuksen.

Sopimus tulee kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Iso-Kristiinan viereen entiselle parkkipaikalle rakennetaan parhaillaan asuinkerrostaloja. Vapaudenaukiolle tulee näillä näkymin Technopoliksen kaksi toimistotaloa.

Seutu on ollut pitkään vähän takapihamaista luppoaluetta. Alueella on myös rakennusliike Evälahden asuinliiketontti, jolla sijaitsee nyt vihermyymälä.

Kaupungintalon mahdollista laajennusta varten on oma tonttinsa.

MINNA RAITAVUO

Kuvateksti

Iso-Kristiinan laajennus tulee nykyisin puistona olevalle asuin-liiketontille.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju