Ruumiin lisäksi mieli saa hoitoa

LIISA KUKKOLALAPPEENRANTA. Kuvat katossa ovat FysioWireen johtajan, Marke Pi

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA. Kuvat katossa ovat FysioWireen johtajan, Marke Pihkasalon mielestä kaikin puolin järkevämpiä ja mukavampia kuin valkoisuuttaan möllöttävä katto.

– Asiakkaiden on paljon hauskempi olla fysikaalisessa hoidossa, kun he voivat katsoa samalla kuvia katosta. Kuvat ovat silmänruokaa ja hoitavat psyykettä samalla kun ruumis saa hoitoa, Pihkasalo sanoo.

Marke Pihkasalo tilasi lappeenrantalaiselta kuvataiteilijalta Unto Ahjotulelta kuvat viiteen hoitohuoneeseen, niiden lisäksi myös poreallashuone saa syksyn aikana visuaalista sisältöä.

– Mietimme ensin, jos maalaisin kuvat levylle, joka kiinnitettäisiin kattoon, mutta kyllä niistä enemmän tilataidetta tuli suoraan kattoon, rosoiselle pinnalle maalattuna, Unto Ahjotuli kertoo.

– Kun ei ole Michelangelo monine apureineen eikä ollut hydraulisia nostolaitteita, niskat tulivat maalatessa kipeäksi, Unto Ahjotuli myöntää.

KATTOKUVAT OVAT Ahjotulen mielestä aika pelkistettyjä, eteerisiä – varsinkin jos niitä vertaa Ahjotulen yksityiskohtia pursuaviin teoksiin. Värit ovat pastellisia, sopivia rauhoittamaan.

– Kun asiakkaat kysyvät työstä, että miksi se on noin, sanon heille, että siinäpä se: eikö ole hyvä, että kuvataide pistää miettimään, Marke Pihkasalo sanoo.

KAROLIINA PAATOS

Kuvateksti

Unto Ahjotulen maalaamat kuvat katossa ruokkivat ja hoitavat mieltä sillä aikaa kun ruumis saa omaa hoitoaan fysioterapeutti Heidi Pohjoselta.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola