Teemuaho Oy ostanut seitsemän tilitoimistoa

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Tilitoimisto- ja ohjelmistotalo Teemuaho Oy laajen

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Tilitoimisto- ja ohjelmistotalo Teemuaho Oy laajentaa tilitoimistoketjuaan. Yritys on kuluvana vuonna ostanut seitsemän tilitoimistoa eri puolilta maata. Yrityskauppojen jälkeen Teemuaho on liikevaihdoltaan maamme kolmanneksi suurin tilitoimisto.

Yrityksellä on tilitoimistot 13 paikkakunnalla. Yrityskaupoilla Teemuaho sai lähes tuhat uutta asiakasta ja työkantaa yli kahden miljoonan euron arvosta.

Teemuaho-konsernin laajeneminen näkyy liikevaihdossa. Tammi-elokuussa liikevaihto lisääntyi 33 prosenttia. Kuluvan vuoden liikevaihto kohoaa noin 9,5 miljoonaan euroon.

Yritys on tänä vuonna ostanut Heinolan Tilikeskuksen, Etelä-Suomen Yrityslaskennan Helsingistä, Tilitoimisto Merja Laaksosen Turusta, Tili- ja toimistopalvelut Ritva Raipon Heinolasta, Tasenomit Oulusta, Yrityslaskenta Tasapainon Vantaalta ja Yritysneuvonta Annon, jolla on toimistot Helsingissä, Vantaalla ja Järvenpäässä.

KONSERNIJOHTAJA Teemu Aho korostaa, että tilitoimistoalallakin suuruuden ekonomia toimii.

– Suuri tilitoimisto saa kustannussäästöjä ketjuuntumisesta ja pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuoliset ja tasokkaat palvelut.

Yritykselle asetettiin hänen mukaansa pari vuotta sitten kolmen tusinan tavoite.

– Toimintastrategiamme tavoitteena on, että vuonna 2008 liikevaihtomme on 12 miljoonaa euroa, toimistojen määrä 12 ja kussakin toimistossa vähintään 12 työntekijää. Toimistojen määrässä tavoite on jo saavutettu ja muutkin tavoitteet näyttävät toteutuvan.

TEEMUAHO Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Timperi toteaa, että tilitoimistoala on suuressa murroksessa, kun sähköinen taloushallinto yleistyy kovaa vauhtia yrityksissä.

– Sähköisen taloushallinnon käyttömahdollisuudet laajenevat koko ajan. Esimerkiksi sähköiset osto- ja myyntilaskut on otettu käyttöön lukuisissa yrityksissä. Toinen kehitystrendi on, että yritykset ulkoistavat taloushallintoaan tilitoimistoille.

Timperi kertoo, että tällä hetkellä suosituinta on ulkoistaa palkkalaskenta tilitoimistoille.

MARTTI HYTTI

Kuvateksti

Toimitusjohtaja Kristiina Timperi ja konsernijohtaja Teemu Aho ovat tänä vuonna puurtaneet yrityskauppojen parissa.

Kirjoittaja:
Martti Hytti