Pieni rakennusfirma pärjää tekemällä huippulaatua

MATTI SAARELATAIPALSAARI. Taipalsaarelaisen Tuomo Rusthollkarhun TSE Team ei

MATTI SAARELA

TAIPALSAARI. Taipalsaarelaisen Tuomo Rusthollkarhun TSE Team ei myy määrää, vaan laatua. Pieni rakennusliike rakentaa yhden talon kerrallaan ja niin hyvin, ettei sanomisen sijaa jää.

Rusthollkarhun TSE Team on nuori yritys. Se on perustettu vasta vuonna 2002.

Rusthollkarhulla on kuitenkin pitkä kokemus yrittäjänä olemisesta. Miehen Taipalsaaren Eristys teki eristyksiä teollisuudelle ympäri Suomea lähes 20 vuotta.

– Se oli sitä reissuhommaa. Teimme LVI-eristyksiä ympäri Suomea vuodesta 1985 alkaen. Pohjoisin työmaa taisi olla Kuusamon lämpövoimala, Rusthollkarhu muistelee.

Alan vaihto teollisuuden alihankkijasta itsenäiseksi rakentajaksi antoi mahdollisuuden tehdä töitä kotikulmilla.

– Tämä rakentaminen oli pyörinyt jo pitkään mielessä ennen uuden yrityksen perustamista, Rusthollkarhu kertoo.

PARHAILLAAN rakennusliike rakentaa Saimaanharjulla neljän asunnon rivitaloa.

Rakennustyömaa on sokkelivaiheessa. Käytössä on alan uutta tekniikkaa. Sokkeli koottaan elementeistä, mutta sen betoniosat valetaan rakennuspaikalla.

– Me teemme vain näitä rivitaloja, Rusthollkarhu vastaa, kun kysyn häneltä, riittääkö Taipalsaarella rakentajalle rakentamista.

Rusthollkarhun mukaan uusia kohteita yhtiöllä on niin paljon, että töitä riittää näillä näkymillä kahdeksi ja puoleksi vuodeksi, jos kaikki menee niin kuin pitää.

TSE TEAM työllistää 5-7 rakentajaa. Oheispalvelut ja rakennusten suunnittelutyön yhtiö ostaa muilta alan yrityksiltä. Asuntojen myynnistä vastaa SKV.

Yhtiön toiminnan laajentamista Rusthollkarhu ei suunnittele.

– Laajennusaikeita meillä ei ole. Teemme näitä periaatteella talo kerrallaan ja kunnon työ, Rusthollkarhu määrittelee oman yrityksensä toimintastrategian.

Laadusta olemme kyllä saaneet kehujakin. Eikä tässä hommassa kyllä pärjääkään, jos ryhdytään oikomaan, hän jatkaa.

Yrittäjäpalkinto on Rusthollkarhulle mieluinen yllätys. Ainoa varjo muuten valoisan tulevaisuuden yllä on Taipalsaaren tonttipula.

MATTI SAARELA

Kuvateksti

Palkittu TSE Team on perheyritys. Tuomo ja Juha Rusthollkarhu paiskivat töitä rakennustyömaalla ja Tuomon vaimo Virpi Rusthollkarhu hoitaa yhtiön paperityöt.

Kirjoittaja:
Matti Saarela