Categories
Artikkelit

Saimaan kanavan vuokra-alueen tie on hoitamatta

Tieliikelaitoksen viisumittomat tienhoitajat eivät pääse vuokra-alueelle. Venäjä ei ole vahvistanut noottia, joka takaa liikkumisen ilman viisumia Nuijamaan uuden raja-aseman kautta.

ILPO LESKINEN

SAIMAAN KANAVAN vuokra-alueen tie on oman onnensa nojassa. Tietä ei hoida kukaan, vaikka talvikelit tulivat.

Hoitamattomuus johtuu siitä, että Tieliikelaitoksen miehet eivät pääse Nuijamaan uuden raja-aseman kautta vuokra-alueelle.

Venäjä ei ole vielä vahvistanut noottia, joka takaa vuokra-alueen henkilökunnalle ja tienhoitajille liikkumisen kulkuluvalla raja-aseman kautta.

­·Olen kysellyt nootin perään. Venäläisten mukaan se olisi jo vahvistettu, mutta mitään tietoa ei ole tullut, toimistopäällikkö Ossi Häärä Saimaan kanavan hoitokunnasta sanoo.

MERENKULKULAITOS on sopinut kanavan vuokra-alueen tien talvihoidosta Tieliikelaitoksen kanssa.

Tieliikelaitoksen miehillä ei Lappeenrannan tiemestarin Juhani Valjakan mukaan ole viisumeita. Niitä ei ole aiemmin tarvittu.

Viisumihakemukset ovat Valjakan vetämässä, mutta viisumit eivät ole ennättäneet näille lumille, eivät ehkä seuraavillekaan.

Liikennetarkastaja Jarkko Hirvi Saimaan kanavan hoitokunnasta kävi vuokra-alueella maanantaina ennen lumisadetta. Tien hoitamattomuus johtaa Hirven mukaan helposti kolareihin ja ulosajoihin, jotka katkaisevat kanavatien.

­·Tien varresta löytyi viikonlopun jäljiltä merkkejä liukasteluista ja ojaanajoista.

­·Ei tarvita muuta kuin että yksi rekka ajaa ojaan ja tie on poikki. Siihen riittää jo yksi lumisade.

VENÄLÄISET ovat suomalaisten tietojen mukaan luvanneet hoitaa Nuijamaan uuden raja-aseman ja vuokra-alueen välisen uuden tien. Tämä ei Hirven ja Valjakan mukaan paljon auta, jos itse vuokra-alueen tie on hoitamatta.

Tienhoidon tilanteesta on Häärän mukaan ilmoitettu Viipuriin, mutta vastausta ei ole tullut.

Kanavan henkilökunnan kuljetukset laivalla Nuijamaalta Pällin sululle ovat jatkuneet entiseen tapaan. Talven tulo hankaloittaa kuljetuksia, joille Häärän mukaan joudutaan hankkimaan järeämpi alus.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen