Teatteri Jukon Jari Juutinen ehdolla johtajaksi Lappeenrantaan

LIISA KUKKOLALAPPEENRANNAN kaupunginteatterin johtajaksi esitetään lahtelais

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANNAN kaupunginteatterin johtajaksi esitetään lahtelaisen Teatteri Jukon johtajaa Jari Juutista. Kulttuurilautakunta päättää asiasta ensi keskiviikon kokouksessaan. Myös näyttelijäyhdistys tukee Jari Juutisen valintaa teatterinjohtajaksi.

– Ihan totta! Sehän on hyvä uutinen, toteaa ensi-iltaan Lahdessa torstai-iltapäivällä valmistautuva Jari Juutinen.

Lahtelainen Teatteri Juko on ollut viime vuodet hyvässä nosteessa. Miksi Juutinen haluaa lähteä Jukosta pois tällaisella hetkellä?

– Just siksi. Tykkään tehdä uusia asioita. Olen tehnyt tätä nyt kymmenen vuotta, ja tietyllä tapaa minun hommani täällä on nyt tapissa. Isoin duuni on takana ja olen alkanut vilkuilla vähän muita hommia, Juutinen sanoo.

Juutinen ei hirveästi pidä teatterinjohtajatittelistä, mutta ymmärtää että kunnallisessa laitoksessa sellainen olla pitää.

– Minusta on haasteellista tehdä ihmisten kanssa töitä, mutta siinä mielessä on mukava olla teatterinjohtajana että saa päättää asioista. Johtajana saa aika paljon päättää, mikä ei ollenkaan pelota minua – päinvastoin, Juutinen sanoo.

Lappeenrantaan Juutinen haluaisi tulla tekemään hyvää teatteria.

– Laadukasta, sellaista joka kohtaa ihmisen niin ajassa kuin paikassa. Hyvässä teatterissa näyttelijöillä palaa tuli silmissä ja koko henkilökunta on työstään innostunutta.

– Hyvä teatteri ei ole lajityypistä kiinni, Juutinen sanoo.

Juutinen muistuttaa Lappeenrannan päättäjiä siitä, että ilmaiseksi hän saa tehdä teatteria Jukossa, joka ei ole kunnallinen teatteri, joten sellaista hän ei ole tulossa Lappeenrantaan tekemään.

– Meillä on vielä edessä tiukat neuvottelut ennen kuin nimiä on paperissa: vaadin lisää resursseja teatterille. Ja sellaisesta haluan nähdä mustaa valkoisella ennen kuin sopimuksen teen, Juutinen huomauttaa.

LAPPEENRANNAN kaupunginteatterin tointa haki määräaikaan mennessä yhdeksän henkilöä. Heistä toimikunta valitsi haastateltavat kokonaisnäkemyksen ja hakijoiden kokemuksen perusteella. Työryhmässä painotettiin teatterinjohtajan, ohjaaja- ja dramaturgin kokemusta sekä kokemusta kunnallisten teattereiden eri tehtävissä.

Haastatteluun kutsuttiin Juutisen lisäksi Ahaa teatterin taiteellinen johtajan Iiris Kerosuo Tampereelta, Kemin kaupunginteatterinjohtaja Timo Sokura Kemistä ja teatterinjohtaja Antti Vartiala Imatralta. Antti Vartiala peruutti hakemuksensa 27.9. Myös tointa hakenut Maria Fomin pyysi palauttamaan työhakemuskansionsa syyskuun lopulla.

ES-ARKISTO/ANNE KOKKONEN

Kuvateksti

Jari Juutinen on tällä hetkellä lahtelaisen Teatteri Jukon johtaja. Kuva on vuodelta 2000, jolloin hän oli Mikkelissä Työväen näyttämöpäivillä.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola