Joutsenon kokoomus ja SDP arvostelevat Partasen liitospuheita

JYRI HÄNNINENJOUTSENON kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tuula Partasen (ke

JYRI HÄNNINEN

JOUTSENON kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tuula Partasen (kesk.) kuntaliitospuheet ovat nostattaneet tunteita Joutsenossa.

Partanen sanoi tiistain Etelä-Saimaassa, että Joutsenon kaupunginvaltuusto pitää Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitoksesta tehtyä esiselvitystä yksipuolisena. Asiasta keskusteltiin maanantaisessa valtuustoseminaarissa.

Kokoomuksen ja SDP:n riveissä ihmetellään Partasen lausuntoa.

– Partasen kommentit heijastelevat enemmän keskustan kuin koko valtuuston kantaa. Mielestäni kuntaliitoksen esiselvitys on riittävä ja hyvä, sanoo valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Markku Huotarinen (sd.).

Myös kokoomuksen Pentti Belinskij on samoilla linjoilla. Hän valittelee kuntaliitoskeskustelun politisoitumista jo alkutekijöissään.

– Meillä ei ole vielä valmiuksia sanoa, mikä on viisain ratkaisu. Tarvitsemme lisätietoja, jonka jälkeen voimme tehdä päätöksiä. Perimmäisenä tarkoituksena on taata ihmisille hyvät palvelut, tehdään se sitten yhdessä tai erikseen.

KUNTALIITOKSEN jatkoselvittyä käsitellään seuraavan kerran Joutsenon kaupunginhallituksen kokouksessa 11. joulukuuta.

Kaupunginjohtaja Kari Korkiakoski aikoo valmistella hallitukselle esityksen, jossa suositellaan selvitystyön jatkamista.

– Näkemykseni mukaan valtuustoseminaarissa näytettiin vihreää valoa lisäselvityksen tekemiselle. Tähän pohjaan myös oman esitykseni, Korkiakoski toteaa.

Arvostelun kohteeksi joutuneen Partasen mielestä hänen kommenttinsa tiistain Etelä-Saimaassa olivat epätarkkoja ja ne antoivat väärän kuvan hänen sanomisistaan.

– Lehti kirjoitti kommenttini tavalla, jolla en niitä sanonut. Kerroin, että seminaarissa esitettiin erilaisia mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Sille minä en mahda mitään, että lehti uutisoi asian niin kuin se sen teki.

– En sano, että kyse olisi vääristelystä. Sanoin silloin toimittajalle, että monenlaisia mielipiteitä asiasta on ja kirja (esiselvitys) on kapea.

Partasen tiistain lehdessä olleet kommentit ovat suoraan nauhalta purettuja, eikä hän ole vaatinut niiden oikaisua tai kirjoittanut vastinetta asiasta.

PARTANEN LAITTAISI kuntaliitoshankkeen toistaiseksi jäihin. Hänen mukaansa nyt pitäisi keskittyä maakunnallisen sosiaali- ja terveyspiirin luomiseen. Jos kuntaliitos tulee kuitenkin ajankohtaiseksi, vaatii Partanen kansanäänestystä asiasta.

Kaupunginjohtajien esiselvitystä hän moittii edelleen ”kapeaksi”.

– Selvitys kuvaa tilannetta hyvin kapeasti. Jos lisäselvityksiä vielä tehdään, pitää miettiä tarkkaan, mitä selvitetään. Isomman selvitystyön tekeminen ei ole edullista puuhaa, Partanen sanoo.

SIVU 5

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen