Categories
Artikkelit

Mikkelintien turvallisuutta voi kohentaa täsmäkorjauksilla

ANNE KOKKONENMIKKELINTIENÄ tunnetun valtatie 13:n korjaustarpeesta vallitsee

ANNE KOKKONEN

MIKKELINTIENÄ tunnetun valtatie 13:n korjaustarpeesta vallitsee laaja yksimielisyys. Perusparannusten rahoittaminen muodostuu kuitenkin pulmalliseksi, sillä Kaakkois-Suomen tiepiirin käytetöissä olevat resurssit ovat viime vuosina kutistuneet miltei olemattomiin.

– Haluaisimme toteuttaa alueellisia investointeja, mutta näillä eväillä kevyen liikenteen väyliä, ohituskaistoja ja hankalien liittymien parannuksia ei ole tulossa lisää. Tarvitsisimme jotain pitkäjänteistä rahoitusinstrumenttia nyt kun tienpidon taso ratkaistaan taas seuraavaksi neljäksi vuodeksi tulevissa hallitusneuvotteluissa, tiejohtaja Antti Rinta-Porkkunen huomautti torstaina Savitaipaleella.

Savitaipaleen kunnanhallituksen kutsumaan neuvonpitoon osallistui tienrakentajia, -käyttäjiä sekä kansanedustajia eri puolilta Kaakkois-Suomea. Tavoitteena oli vauhdittaa yhteisvoimin Mikkelintien perusparannuksen suunnittelua ja toteutusta.

MONISTA muista ongelmateistä poiketen Mikkelintietä ei välttämättä tarvitse rakentaa kokonaan uudelleen. Tien turvallisuus ja liikennöitävyys paranisivat huomattavasti jo silloin, kun kaikkein pahimmat paikat laitettaisiin nykytarpeita vastaavaan kuntoon.

Surullisenkuuluisan Selkäharjun risteyksen muutostyöt ovat alkamassa ensi vuonna ja maakuntarajan tuntumaan Suomenniemelle ja Ristiinaan tehdään yksi ohituskaistapari Interreg-rahoituksella. Lemin mutkat sekä Linkkitorninmäki Savitaipaleella jäävät vielä odottamaan vuoroaan.

Koska kunta- ja palvelurakenneuudistuksen Paras-hankkeen alustavat neuvottelut Lappeenrannan ja ympäristökuntien välillä ovat käynnistyneet, kuntien kannattaisi Rinta-Porkkusen mielestä listata alueen kiireelliset tiehankkeet ja nostaa niistä tähdellisin luettelon kärkeen. Tiepiiri voisi aloittaa korjaussuunnittelun ja alueen kansanedustajat ajaa asiaa eteenpäin eduskunnassa.

– Kaakkois-Suomi on nyt rajaliikenneongelmiensa takia valtakunnallisen huomion kohteena ja tämä tilaisuus pitäisi käyttää hyväksi, Rinta-Porkkunen muistutti.

SIVU 5

MINNA RAITAVUO

Kuvateksti

Kapealla ja mutkaisella Mikkelintiellä jyristelevä raskas liikenne herättää turvattomuutta muissa tienkäyttäjissä. Myös rekkakuskit kertovat pelkäävänsä talvisella tiellä syntyviä yllätystilanteita.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen