Categories
Artikkelit

NST vahvistuu juuri sopivasti Eurooppa-cupin peleihin

JARMO HÄMÄLÄINENLAPPEENRANTA. Viime keväänä salibandyn SM-kultaa juhlineet N

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Viime keväänä salibandyn SM-kultaa juhlineet NST:n naiset tavoittelevat ensi viikolla toista suurta saalista. NST on mukana, kun kahdeksan maan mestarit pelaavat Euroopan cupin voitosta Ruotsin Varbergissä.

– Vähimmäistavoite on päästä alkulohkossa kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin. Jos loppuun saakka mennään, niin viiden päivän sisään tulee viisi peliä eli tahti on kova ja vastustajat kovia, pohdiskelee NST:n hyökkääjä Tiia Ukkonen.

Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Ukkonen joutui jättämään joulukuisen maajoukkueen Ruotsin-turnauksen väliin. Marraskuussa Ukkonen loukkasi jalkansa maaottelussa Prahassa. Nilkan nivelsiteiden repeäminen toi peleihin kuuden viikon tauon.

– Nyt olen pari viikkoa kokeillut nilkan kestävyyttä ja kyllä se hyvin kestää jo lajiharjoittelunkin, Tiia Ukkonen kertoo.

NST:n valmentaja Jouni Kempille Tiia Ukkosen kuntoutuminen Eurooppa cupiin oli helpottava uutinen samoin kuin torstaina vahvistunut tieto siitä, että toinen pitkään loukkaantuneena ollut NST:n maajoukkuehyökkääjä Carita Kovanen on myös pelikuntoinen.

– Nyt päästään parhaalla porukalla liikkeelle. Kansainvälistä kokemustakin löytyy. Meillä on puolen tusinaa pelaajaa, joilla on maajoukkuekokemusta ja mukana on lisäksi nuorten maajoukkuepelaajiakin.

– NST kävi joku vuosi sitten Ruotsissa turnauksessa, mutta Eurooppa cup on aivan uusi ja erilainen kokemus. Tavoitteena on pelata viisi peliä viidessä päivässä ja se merkitsee sitä, että jossain välissä täytyy vähän säästääkin bensaa, Jouni Kemppi muistuttaa.

Maanantaina matkaan lähtevä NST pääsee tiistaina tutustumaan Göteborgin seudulla sijaitsevan Varbergin turnausolosuhteisiin. Keskiviikkona sitten onkin tosi kyseessä, sillä iltapäivän ottelussa vastaan asettuu Sveitsin mestari UCH Dietlikon.

– Sveitsiläiset ovat parin vuoden takaisia maailmanmestareita. Siitä meidän lohkon joukkueesta tunnen muutaman pelaajan maaotteluista. Varmasti on kova vastus, Tiia Ukkonen arvioi.

Torstaina NST pelaa latvialaista Rubenea vastaan ja perjantaina vastassa on venäläinen Nizhny Novgorod.

– Latvian maajoukkuetta vastaan olen joskus pelannut, mutta ei minulla ole mitään havaintoa latvialaisista seurajoukkueista, eikä juuri venäläisistäkään, Ukkonen sanoo.

Kun Ruotsissa pelataan, kentällä nähdään Eurooppa-cupissa varmaan myös ruotsalaisia tuomareita.

Tiia Ukkosella on kokemusta Ruotsin sarjapeleistä IBK Bodenin joukkueesta.

– Ruotsissa peli oli huomattavasti fyysisempää kuin meillä. Siellä sallitaan kovat, mutta puhtaat otteet. Ruotsissa taas puututaan helpommin mailahäirintään, kun Suomessa kenttä on joskus kuin viidakkoa, kun mailoja heilutellaan.

Eurooppa-cupin reissu muuttaa NST:n kotoista sarjaohjelmaa vain vähän. Sarjaohjelmassa ollut ensi viikon kotipeli Nurmijärven SB-Prota vastaan on aikaistettu tämän viikon lauantaille.

– Ihan hyvä, että saatiin tähän Eurooppa-cupia ennen yksi sarjapeli. Monet muiden joukkueiden pelaajat ovat kertoneet, että joulutauolta on ollut vaikea lähteä pelaamaan suoraan Eurooppa-cupia, kun moneen viikkoon ei ole pelannut kotimaassa kovia otteluja, Tiia Ukkonen sanoo.

MARLEENA LIIKKANEN

Kuvateksti

Kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin, siinä Tiia Ukkosen ensimmäiset askeleet Euroopan cupin alkulohkossa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen