Löytöeläimille uusi hoitola Nuijamaalle

Toivo Raussi rakentaa entiseen hevostalliin eläinhoitolan. Kaikki lemmikit ovat tervetulleita.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Savitaipaleen Huitsinnevadan sopimus loppuu 5. maaliskuuta. Lappeenrannan seudun löytöeläimille on löytynyt sen jälkeen uusi hoitopaikka Valtatie 13:n varresta Nuijamaalta.

Lappeenrantalainen Toivo Raussi perustaa valtatien varrelle Lemmikkieläimet-nimisen hoitopaikan.

Löytöeläinten lisäksi hän ottaa hoitoon muutkin lemmikkieläimet.

Rakennus- ja ympäristölautakunta valitsi tiistai-iltana Raussin löytöeläinten hoitajaksi maaliskuusta vuoden 2011 loppuun saakka. Muita tarjouksia kaupunki ei saanut.

Raussi aikoo tehdä vuokrasopimuksen vanhasta navetta-sikala-hevostallirakennuksesta ja rakentaa sinne tilat 10-15 koiralle sekä saman määrän paikkoja kissoille.

Tähän saakka eläinsuojassa on toiminut rengasvarasto. Paikka sijaitsee 19 kilometrin päässä kaupungista ennen rekkojen odotuskaistaa.

RAUSSI kertoo, että eläinhoitola on hänelle uutta toimintaa. Hänen tarkoituksensa on laajentaa se myös ympäristökuntiin ja tehdä niille tarjoukset. Hevostallissa on sisällä tilaa 180 neliötä, ja lisäksi Raussi tekee ulkohäkit koirille 400 neliön alalle.

– Keskityn seuraeläimiin. Jos sinne tuodaan erikoisempia lemmikkieläimiä, rakennan niille sopivat tilat. Kaikki käyvät, vaikka käärmeet tai muut pieneläimet, jos ihmiset haluavat tuoda ne etelänmatkansa ajaksi turvalliseen hoitoon.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen