Vertaisryhmä voipujille

Stressien purkuprojekti kutsuu Imatran seudun yrittäjiä jaksamaan paremmin.

MATTI VEIJALAINEN

Imatran Yrittäjien puheenjohtajan Pasi Saajanlehdon mukaan hyvin monilla yrittäjillä on yhteinen ongelma. Stressien purkamiseen keskustelemalla ei ole aikaa, eikä usein käytännön mahdollisuuksia muutoinkaan. Seurauksena on kasvava väsähtämisen vaara.

– Yrittäjillä ei ole ollut vertaisryhmiä, joissa paineita voitaisiin käydä purkamassa, Saajanlehto sanoo.

Imatran Yrittäjät on päättänyt ryhtyä rakentamaan instrumenttia, jolla huolia voidaan ryhtyä purkamaan porukalla paremman jaksamisen varmistamiseksi. Ruokolahden Yrittäjät on aiemmin tehnyt esiselvityksen yrittäjien Eväitä jaksamiseen-hankkeesta. Sen jalostamisen käytännöksi Imatran Yrittäjät on ottanut tehtäväkseen.

EU-rahaa on haussa. Etelä-Karjalan Kärki-Leader on puoltanut hakemusta. TE-keskukselta odotetaan myönteistä päätöstä lähiviikkoina.

JAKSAMISHANKE on kohdennettu seudullisesti Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven yrittäjille. Järjestäytyneitä yrittäjiä alueella on noin 600. Jaksamisen eväitä etsitään projektiluontoisesti tämän vuoden loppuun. Hankkeen vetäjän Mikko Haakanan mukaan perimmäinen tavoite on, että projekti jättää itsestään pysyvän jäljen yrittäjien parantuneena töissään jaksamisena.

Projektisuunnitelmissa on monenlaisia yhteisiä tempauksia ja tilaisuuksia yrittäjille. Teemat vaihtelevat parisuhde- ja vuorovaikutustaitojen terävöittämisestä ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Myös fysiikka valjastetaan ihmisten psyykeä vahvistamaan. Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun terveysliikunnan kehittäjä Matti Sutela toivottaa yrittäjät tervetulleiksi Etelä-Karjalan kärkikuntiin perustettuihin ohjatun liikunnan ryhmiin.

YKSI jaksamishankkeen tärkeä kohderyhmä ovat koulunuoret. Yrittäjien projektissa on tarkoitus lähestyä nuoria konkreettisesti yrittämistä heille elämänuraksi markkinoiden.

– Ajatuksena on saada nuoria mukaan yrittäjien tapahtumiin ja päinvastoin. Yksi idea on järjestää alueen nuorille matka johonkin isoon messutapahtumaan, Mikko Haakana kertoo.

Kuvateksti

Terveysliikuntamies Matti Sutela (vas.), Kärki-Leaderin hankesihteeri Markku-Pekka Antikainen, Imatran Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Saajanlehto ja hankevetäjä Mikko Haakana ovat ideoineet yrittäjille uudenlaisia piristäviä rientoja.

Kuva: MATTI VEIJALAINEN

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen